top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

De reuzen tegen de dwergen!

Vandaag de eerste wedstrijd in een serie van twee topploegen. Waarin wij eerst thuis DSE60 de nummer drie ontmoeten en volgende week op bezoek gaan bij de koploper Unitas’30. DSE60 “de sportvriend Etten” doet het tot nu toe zeer verdienstelijk in de hoofdklasse. Zij staan als promovendus op een mooie derde plaats. Afgelopen weekend zijn zij tegen de eerste zeperd van het seizoen aangelopen. Tegen titelkandidaat Unitas’30 werd het maar liefst 8-0. Ook wij liepen afgelopen weekend tegen een geweldige zeperd aan. In Kloosterzande werd het na 25 minuten goed voetbal en veel gemiste kansen een kansloze middag. Uiteindelijk werd er met 6-1 verloren.

Vandaag zullen wij zowel als individu en als team top moeten zijn om een resultaat te kunnen boeken. DSE60 zal de grote nederlaag snel van zich af willen spelen. Wellicht is er bij hun sprake van onderschatting gelet op de stand van de ranglijst en het aantal tegen doelpunten wat wij hebben. De gedachte heerst van: “wij zullen dat varkentje wel eens even wassen”. Hier kunnen wij ons voordeel mee doen, want niets is zo gevaarlijk als onderschatting!

Omdat Vrouwen 1 op veld twee haar wedstrijd speelt mogen wij van Marina op het hoofdveld onze warming-up afwerken. Wat is het toch een schat hé... In de Pleun is de scheidsrechter van vandaag de heer De Reus al aanwezig. Voor ons een oude bekende. Er is vandaag een beoordelaar/rapporteur aanwezig dus nog even wat instructies; juiste kleur tape om de sokken, wisselen bij de middellijn en warm lopen met een hesje! Als Jordi en ik nog even de laatste puntjes op de i zetten zien wij DSE60 arriveren. Wij kijken elkaar aan en denken; “dit wordt een lastige middag”. Ik weet niet wat ze in Etten-Leur te eten krijgen maar er zaten een paar grote, stevige kerels bij; niet normaal! Gelukkig zaten onze jongens al in de kleedkamer en konden wij in de bespreking een paar geruststellende woorden uit spreken. Tijdens de warming-up zie ik de onze al angstig op kijken naar de reuzen van onze tegenstander. Als dit maar niet in de koppies gaat zitten. Wij hebben een leuk onderonsje met de trainer van de tegenstander. Hij geeft aan dat zij eigenlijk boven hun stand leven op dit moment en tot nu toe bijna alles in goud wordt omgezet. Alleen de derby tegen Unitas’30 lukte het niet en gingen de koppies hangen. We wensen elkaar succes en zoeken de kleedkamers op. Bij het uitreiken van de shirts zien wij dat er ook een lekkere fleecedeken bij is gedaan voor de bankzitters. Van hieruit: Inge “hartstikke bedankt”.

Het veld ligt er goed bij en door de regen is de grasmat vochtig waardoor de balsnelheid hoog is. Bij het handen schudden in de cirkel is het lengte- en krachtsverschil goed te zien. DSE60 brengt de bal aan het rollen. Wij pakken gelijk het initiatief en trekken de wedstrijd naar ons toe. Zoals afgesproken zitten wij er vanaf minuut één er boven op. Ons middenveld met Koen, Steven en Malik doen fysiek niet onder voor de stevige boys van DSE60. Het is nog vroeg in de wedstrijd als Jonah op links aan een solo begint. Slalommend soleert hij de 16 meter binnen en struikelt over een uitgestoken been. De scheidsrechter twijfelt geen moment en geeft een strafschop. Steven neemt plaats achter de bal, neemt een aanloop en schiet de bal beheerst in de rechter benedenhoek. Keeper kansloos; 1-0 in de zevende minuut. Wij blijven de bovenliggende ploeg en DSE60 komt er niet aan te pas. Wij zijn scherp, fel en laten bij vlagen de bal goed rond gaan. De spits van DSE60 is hun gevaarlijkste speler en is af en toe dreigend. Marciano en Eric hebben hem goed in de tang. Bij het uit verdedigen in de omschakeling gaat Rensley in de fout. Hij speelt de bal zomaar in de voeten bij de spits en deze weet dankbaar gebruik te maken van dit cadeautje. Beheerst schiet hij de bal in de verre hoek binnen. Jammer dit is hun eerste kans en gelijk raak; 28e minuut 1-1. Hoe gaan wij om met deze tegenslag! Vorige week was het gelijk over nu een heel ander beeld. Wij blijven de bovenliggende partij en dwingen DSE60 terug op eigen helft. Het is wederom Jonah die zich op links vrijspeelt en Olav in stelling brengt. Van dichtbij schiet Olav de 2-1 binnen. Het is vier minuten na de gelijkmaker van DSE60; super om zo te antwoorden! Tot aan de rust blijven wij op zoek naar de 3-1. Wij krijgen wel kansen maar het lukt ons niet. Wat wel lukt is om DSE60 uit zijn spel te halen. Hun aanvoerder gaat over het randje en deelt uit frustratie een elleboog uit aan Olav; “geel” zijn medespeler spreek het k-woord uit een krijgt ook “geel” waar rood op zijn plaats was geweest. Niet veel later klinkt het rust signaal.

In de rust aangeven dat wij hun aanvoerder moeten opzoeken en hem uit de tent moeten lokken. Ook vanaf het begin scherp zijn want DSE60 gaat alles geven om ons te overrompelen. Wij wisselen nog niet en laten het team in dezelfde samenstelling aan de tweede helft beginnen. De trainer van DSE60 is ook slim en heeft zijn aanvoerder gewisseld.

Wij trappen af en DSE60 zit er gelijk bovenop. Wij worden overlopen en hebben het moeilijk. Wij krijgen de bal niet weg en worden terug gedrongen op onze eigen zestien. In een duel krijgt Rensley weer een tik tegen zijn enkel en moet de wedstrijd staken. Wat DSE60 niet weet is dat wij nog een keeper op de bank hebben! Melvin neemt plaats onder de lat. DSE60 is dicht bij de gelijkmaker als hun spits alleen voor Melvin komt en de bal via de uitgestoken voet van Melvin net over de dwarsligger achter vliegt! Hier komen wij goed weg! Niet veel later is het weer Melvin die met een katachtige reactie de bal uit de bovenhoek tikt; klasse. Wij komen weer terug in de wedstrijd en de eerste dreiging van DSE60 is overleeft. In de 71e minuut is daar de opluchting. Malik weet met een wonderschone steekpass Olav de diepte in te sturen. Oog in oog met de keeper weet Olav de bal beheerst binnen te schieten; 3-1. Dylan wordt gebracht voor de moe gestreden Koen. Niet veel later komt MilanJvG voor Bjarne. Het spel is in evenwicht. Uit een genomen hoekschop door Malik beland de bal op de rand van de 16 meter in de voeten van Tim. Zijn schot beland bij de tweede paal waar Jonah staat en zijn voet er tegenaan zet. De bal rolt langzaam binnen bij de tweede paal: 4-1. Wedstrijd gespeeld. Jonah krijgt direct zijn publiekswissel en Max komt hem vervangen als rechtsvoor. In de 88e minuut krijgt DSE60 nog een te nemen vrije trap op een mooie plek recht voor de goal op randje 16 meter. De nummer 10 weet de tot dan toe onverslaanbare Melvin toch nog te passeren. De vrije trap was perfect genomen en onhoudbaar. DSE60 ruikt bloed en wil er nog vol voor gaan. Door de vele wissels en blessures komt er ongeveer zeven minuten extra tijd bij. Nagenoeg in dezelfde minuut is het weer Malik die Olav diep stuurt en weer is het Olav die de keeper te machtig is en zijn derde van de middag binnen schiet; 89e minuut 5-1. Het toetje is wederom voor Olav. Ver in blessuretijd is het een vrije trap die wordt doorgekopt door Milan. De keeper slaat de bal naar de zijkant in de voeten van Olav die zijn vierde van de middag binnen schiet. Niet veel later klinkt het eindsignaal,  6-2 eindstand een knappe prestatie!

Vandaag hebben wij laten zien dat wij het spelletje nog niet verleerd zijn. Mooi dat wij de nederlaag van vorige week op deze manier  achter ons hebben gelaten. Ook mooi dat het publiek heeft kunnen genieten van een wedstrijd met passie, strijd en met vlagen mooi voetbal. Volgende week gaan wij op bezoek bij Unitas’30 een ploeg die tot nu toe nog ongeslagen is en voor ons een oude bekende is; vorig jaar nog kampioen bij de O17-1. Nu lekker na genieten van het goede resultaat en voor volgende week kijken waartoe wij in staat zijn.