top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Na crisis in Breda en Groningen is het nu ook al toegeslagen in Middelburg: ZMJO19-1

Na een onthutsende nederlaag tegen FC Tilburg verwacht je dat de selectie op scherp staat om dit niet weer te laten gebeuren. Hoe anders is de werkelijkheid!

Deze week hebben we eindelijk twee keer kunnen trainen. De trainingsvelden zijn vrij gegeven door de gemeente. Het is weer lekker om op gras te kunnen trainen. Afgaand op de twee trainingen van afgelopen week hadden wij er wel vertrouwen in dat wij vandaag voor een resultaat konden gaan. In de aanloop naar de wedstrijd haakt Olav na twee trainingen al weer af vanwege een blessure en Milan en Koen zijn al weken afwezig.

Het weer is prachtig, spelen op het hoofdveld kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie middag van te maken. De warming-up moeten wij op een knollenveldje afwerken. Het hoofdveld ligt er uitstekend bij. Om 15.15 uur brengen wij de bal aan het rollen. Steenbergen tapt gelijk uit een fysiek vaatje en zit er kort op. Zij hebben snelle buitenspelers en een goede mid mid die het spel naar zich toetrekt. Zij zijn steeds gevaarlijk met steekballen uit de tweede lijn. Toch weten wij keer op keer hun voorhoede buitenspel te zetten mede door de oplettende Majid die een uitstekende wedstrijd vlagt. Zelf creëren wij niets. Veelal de lange bal van achteruit in niemandsland. Ons middenveld geeft niet thuis. De enige kans van de eerste helft komt op naam van Thijmen. Hij mag alleen op de keeper af en deze laatste dwingt hem te veel naar de buiten kant waarbij de kans is vervlogen. Het kabbelt al naar de rust als, net als tegen Tilburg, wij de wedstrijd weer uit handen geven; in de 38e en 40e minuut slaat Steenbergen toe. Slap ingrijpen en wegwerken is het gevolg dat wij met een 2-0 ruststand aan de ranja mogen.

Rensley valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Melvin. Jonah, Bjarne en Malik worden gewisseld voor Milan JvG, Rafael en Gino. Wij hopen dan dat wij de tweede helft tenminste nog een vuist kunnen maken en op zoek kunnen gaan naar de aansluitingstreffer. Deze hoop is maar van korte duur. In de 47e minuut, ja na amper twee minuten spelen is het al gedaan. De spits van Steenbergen kan kinderlijk eenvoudig op Melvin afgaan en de 3-0 is een feit. Wedstrijd definitief op slot. Wat wij daarna hebben gezien is schrikbarend en niet voor het verslag! Alle credits naar de one team show van Steenbergen! Na 90 minuten kunnen wij met het schaamrood op de kaken met een 9-0 verlies de kleedkamer opzoeken. Op alle fronten zijn wij afgetroefd; tactisch, agressie, slimheid etc....

Deze week moet een ieder van ons maar eens voor de spiegel gaan staan en zich afvragen wat er moet gebeuren en wat je er zelf aan gaat doen. Na twee wedstrijden nul punten en 15 doelpunten tegen kun je echt al spreken van een crisis. Één ding is zeker wij moeten onze ambities bijstellen en ons concentreren op de staartploegen. Aanstaand weekend komt MZC’11 op bezoek. Nu al kun je spreken over een zes punten wedstrijd. Verlies betekent dat we kennis gaan maken met het degradatiespook en bij winst kunnen we even op adem komen. Kortom zaterdag wordt een hele belangrijke Zeeuwse derby!