top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

ZM19-1; 90 minuten lang een speelbal van Kloetinge

Vandaag stond de derde wedstrijd in de poulefase van de beker op het programma. De eerste twee wedstrijden tegen VCK en Kapelle werden in winst omgezet. Onze tegenstander Kloetinge heeft ook haar eerste twee wedstrijden comfortabel gewonnen met een doelsaldo van 19 voor en 0 tegen. Doelstelling vandaag is dan ook duidelijk; wij moeten winnen om de knockout-fase te bereiken!

In de aanloop naar deze wedstrijd haken Milan.C, Olav en Koen af vanwege blessures. Voor het overige is de selectie compleet. Marciano is speelgerechtigd en Eric zijn schorsing zit erop! Omdat het kunstgras bezet is mogen wij de warming-up op het grasveld afwerken. Na de lange droogte periode zien de trainingsvelden er al weer redelijk uit. De ondergrond is nog wel hard. Vanaf oktober worden de grasvelden waarschijnlijk weer vrij gegeven.

De wedstrijd start 15 minuten later omdat Vrouwen 1 uitlopen. Zij weten hun wedstrijd tegen de directe concurrent Nieuwdorp met 3-2 te winnen en bereiken de knockout-fase van de beker. 13.45 uur brengt Kloetinge de bal aan het rollen. Zij laten van meet af aan zien dat ze gekomen zijn om ons het mes op de keel te zetten. Zij laten ons niet aan voetballen toekomen en maken de ruimtes klein. Wij zijn nog maar net onderweg en daar omzeilt Kloetinge eenvoudig de buitenspel, hun aanvoerder wordt diep gestuurd en één tegen één met Melvin wordt de bal eenvoudig binnen getikt. We tellen de derde minuut 0-1 achter. Wij krijgen geen grip op Kloetinge. Wij laten Kloetinge voetballen en geven veel te veel ruimte aan hun spelers zodat zij de bal makkelijk kunnen rondspelen. Bijna identiek aan de eerste goal is het in de negende minuut de 0-2. Dan weet je al dat het een moeilijke middag wordt. Wij kunnen geen vuist maken en niemand staat op om de groep op sleeptouw te nemen. Te veel spelers zijn aan het zwemmen, maken verkeerde keuzes en kijken naar de ander. Aanvallend weten wij nauwelijks kansen te creëren. Kloetinge is heer en meester; hun aanvoerder, spits en centrale verdediger zijn een plaag voor ons. Kloetinge loopt nog uit naar 0-6 en gelukkig voor ons is daar het rustsignaal!

In de rust wijzigen wij onze speelwijze en besluiten wij om meer in te zakken en Kloetinge rond de middellijn op te vangen. Wij brengen al onze vijf wissels in de rust. Rensley voor Melvin, Max voor Siebe, Thijmen voor Jonah, Rafael voor Bjarne en Erik voor Malik. Het elftal staat beter dan in de eerste helft. De ruimtes zijn nu kleiner en Kloetinge heeft meer moeite om de ruimtes te vinden in de diepte. Kloetinge blijft wel de bovenliggende ploeg en creëren wat kansjes. Ook wij komen er af en toe uit met de snelheid van Thijmen. Wij houden tot de 67e minuut onze goal schoon en daarna als Rensley onze keeper met een blessure uitvalt en wordt vervangen door Dylan is er geen houden meer aan. Met 11 tegen 10 is de koek op. De koppies gaan hangen en Kloetinge walst over ons heen. Na 90 minuten op de klok verlost de scheidsrechter ons uit ons leiden! Eindstand 0-12! Ja u leest het goed 0-12!

Kloetinge heeft ons vandaag laten zien dat zij een echt voetbalbolwerk hebben. Wij kwamen er vandaag totaal niet aan te pas wat de verdienste van Kloetinge was; alle credits naar hun!

Wij kunnen niet anders dan onze wonden likken en dan snel de knop om naar volgend weekend. Dan staat immers de eerste competitiewedstrijd op het programma. Wij ontvangen het fysiek sterke FC Tilburg op de Veerse Poort. Aftrap staat gepland om 14.00 uur. Gelet op het aantal thuiswedstrijden kan het programma nog wijzigen. Hou de site in de gaten. Wij hopen dat we volgende week meer spanning in de wedstrijd kunnen brengen dan vandaag en zodoende onze supporters kunnen vermaken waar ze recht op hebben.