top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

De wedstrijdbal mee op de scooter!

De eerste nachtvorst en het kleine beetje regen zorgde ervoor dat ons mooie sportcomplex dit weekend al direct niet meer bespeelbaar is. Het lijkt wel de NS, bladeren op het spoor, geen treinen! Gelukkig spelen wij vandaag een uitwedstrijd en kan er dus gewoon gevoetbald worden. Wij treffen vandaag wederom RCSJO19-1. Tijdens het Klaverbladtoernooi vorige week werd er nog een pakkie uitgedeeld! Wij stapten als winnaar met 5-0 van het veld en mocht Rensley de wisselbeker met de grote oren mee naar Middelburg meenemen.

In aanloop naar deze wedstrijd regende het afzeggingen; Jonah, Milan en Marciano geblesseerd, Bjarne op de latten, Max hangend boven de pot en Olav spoorloos waar zijn broer Caper langs de lijn stond om zijn niet aanwezige broer te komen bewonderen! Wij hadden dus één keeper en één speler op de bank. Bij aankomst op het sportpark De Alblas ligt er nog een gedeelte van het kunstgras in de schaduw en was dus nog wit van de vorst.

In de kantine krijgt Steven de schrik van zijn leven. Een week niet getraind is meestal bankie! Nu met de vele afwezigen mag hij, met een nog hoog alcoholgehalte van afgelopen nacht,  90 minuten aan de bak. Voor ons wordt nog een wedstrijd gespeeld tussen RCSJO17-1 en VCKJO19-1. Omdat deze wedstrijd nogal uitloopt hebben wij een super korte warming-up.

Tien minuten later dan gepland, wat ons wel goed uitkomt zodat DJ toch nog kan vlaggen, brengen wij de bal aan het rollen. Het is een fel zonnetje wat ons het zicht over het veld bemoeilijkt. RCS heeft zich ten opzichte van vorige week op twee plaatsen versterkt, in de goal Tim Blind en op het middenveld Nabil. Ons elftal is ook ietwat gewijzigd. Dylan centraal achterin en Rafael rechtsvoor. Deze ploegen kennen elkaar door en door en het is dan ook van twee kanten een afwachtende start. Beide ploegen zijn onrustig aan de bal. Wij komen beter in ons spel en Malik die licht geblesseerd aan de wedstrijd begon staat op en begint zich nadrukkelijk met het spel te bemoeien. Wij creëren wat kansjes en geven achterin niets weg. Het is Rafael die het zijn directe tegenstander erg lastig maakt deze middag. In de 7e minuut is hij zijn tegenstander te snel af. Op de achterlijn levert hij een voorzet op maat af bij de inkomende Milan. Deze weet zijn eerste kans direct te benutten. Met een bekeken schot weet hij Blind voor de eerste keer te passeren deze middag; 0-1. Ons elftal staat goed, alleen spelen wij te gehaast waardoor af en toe onnodig balverlies. Het is wederom onze Siebe, de eeuwige plaag van Yassin, die hem uit de wedstrijd speelt. Na amper 15 minuten wordt hij al gewisseld! Toch is het RCS dat uit een spaarzame aanval in de 31e minuut, na niet goed ingrijpen door onze spelers rondom het eigen strafschopgebied, de gelijkmaker binnen schiet. Het is vlak voor rust als Milan zijn tweede van de middag mag noteren. Tussen een wirwar van spelers draait hij zich knap vrij in de zestienmeter en legt de bal loepzuiver in de verre hoek. Met 1-2 kunnen wij aan de ranja.

Melvin maakt plaats voor Rensley, Majid komt in de spits en Rafael mag naast ons op de bank zitten. Jordi hanteert vakkundig de coldspray op de hamstringblessure van Malik zodat hij de tweede helft ook nog kan spelen. Ook worden de reisschema’s nog even doorgenomen voor de terugreis met de NS. Als de scheidsrechter dan eindelijk op de deur klopt kunnen wij beginnen aan de tweede helft.

Het is RCS die het spel naar zich toetrekt. Een aantal keer kunnen zij gevaarlijk doorkomen en zijn ze akelig dicht in de buurt van Rensley. Één keer weet Rensley zijn goal goed te verkleinen als Nabil alleen op hem afkomt en deze naar buiten wordt gedwongen waardoor de kans verloren gaat. Hier komen wij goed weg. Het is aan de andere  kant van het veld waar Thijmen en Milan een plaag zijn voor hun directe tegenstander. Als RCS de bal niet weg krijgt voor hun eigen doel weet Majid de bij de tweede paal vrijstaande Milan te bereiken. Voordat Milan überhaupt iets onderneemt horen wij al een angstkreet van de sluitpost Blind. Met een 18 karaats uithaal schiet Milan de bal snoeihard in de bovenhoek. Met zijn derde deze middag zet hij in de 70e minuut de 1-3 op het scorebord. Een hattrick deze middag voor Milan. Betekent dit dan ook dat hij de wedstrijdbal straks op de scooter mee naar huis mag nemen? Ik vraag het aan assistent-trainer Patrick; “ik vind het prima” gaf hij aan. De laatste wissel van deze middag is aanstaande, Rafael mag op zijn geliefde positie linksvoor Thijmen gaan vervangen. Het is toch weer RCS die de spanning in de wedstrijd terug brengt. Met een harde diagonale schuiver van ca 20 meter weet de spits Rensley te verslaan. Met nog tien minuten op de klok zetten wij weer aan. Het worden de tien minuten van Malik en Rafael. Één minuut na de 2-3 is het Malik die met een leep balletje het hoofd van Rafael weet te vinden. Deze laatstgenoemde weet ook Blind te verschalken met een geplaatste kopbal; 2-4. Amper één minuut later is het weer Malik die in de omschakeling samen met Rafael naar het vijandelijke doel kunnen oprukken. Met een diepte  pass van Malik  kan de super snelle Rafael alleen op de keeper af. Met een diagonale schuiver plaatst hij de bal kinderlijk eenvoudig in de verre hoek; 2-5. Het is inmiddels de 82e minuut. Beide ploegen geloven het wel en de wedstrijd wordt zonder noemenswaardige momenten uitgespeeld. Alhoewel Koen moet nog een tikkie incasseren tegen zijn altijd goed gemutste gelaat. Een tikkie chagrijnig speelt hij ook de wedstrijd uit.

Vandaag weer een aantal leuke hoogstandjes gezien in een zeer sportieve wedstrijd. Hopelijk zit koning winter deze week  aan onze zijde zodat wij doordeweeks lekker kunnen trainen.

Wij zijn nog twee oefenpotjes verwijderd van de competitiestart.  Volgende week spelen wij een ochtendwedstrijd om 11.00 uur in en tegen Goes en de week daarop in Domburg tegen een mix van Domburg en Oostkapelle. Tot zaterdag op ‘t Schenge.