Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Sinterklaas niet alleen in Zaanstad maar ook in Ett!

UnitasZmJonah.JPG

In een prachtige midweek waarin onze Leeuwinnen zich plaatsen voor het WK in Frankrijk en waarin het echte oranje, in het enige echte voetbal stadion “ de Kuip” , Les Bleus  over de knie legde staat voor ons een licht wedstrijd op het programma. Wij gaan op bezoek bij titelkandidaat Unitas’30. De aftrap staat gepland om 16.30 uur. Vorig seizoen was dit Unitas’30 JO17-1 drie keer te sterk voor ons en werden zij ook al kampioen in de hoofdklasse. Nagenoeg hetzelfde elftal zal straks aan de aftrap staan. Benieuwd of wij ze het lastig kunnen maken deze middag!

Met dank aan onze hoofdsponsor “Heineken” gaan wij dit weekend met twee busjes gevolgd door onze ploegleiderswagen bestuurt door Rien. Ook Majid Verstappen rijdt achter ons aan. De reis loopt voorspoedig; snelheden van 180km/uur worden op het rechte stuk aangetikt. Nu maar hopen dat er geen foto’s zijn gemaakt.  Het sportcomplex van Unitas’30 is er één om van te smullen; het ademt één en al voetbal uit. In de kantine galmt de ene na de andere Brabantse carnavalskraker uit de speaker. Naar buiten kijkend zien wij een G-elftal wachten tot zij het veld op mogen. Hun keeper heeft een pracht van een roze shirt aan met op zijn rug de veelzeggende tekst; “ Nooit de 0”.

Als wij aan de warming-up beginnen zien wij het mooie zonnetje al langzaam ondergaan. Ondertussen worden de lichtmasten al ontbrandt. Het veld ligt vol met herfstbladeren een mooi contrast met het groene kunstgras. Tijdens de warming-up komt, op dat moment nog niet wetende “Sinterklaas” de spelerspasjes controleren. Wij kiezen ervoor om met uitzondering van de keeper te startten met dezelfde veldspelers als vorige week tegen DSE60. Niet veel later komen de spelers van Unitas’30 het veld op. Het zijn voor ons allemaal bekende gezichten van vorig seizoen. Het beloofd een mooie voetbalmiddag te worden tussen twee ploegen die allebei willen voetballen en de aanval kiezen.

Onze bankspelers zitten lekker onder een gesponsorde warme deken. Om 16.30uur brengen wij de bal aan het rollen. Brutaal zoeken wij de aanval en zetten druk op de verdediging van Unitas’30. Dit zijn ze duidelijk niet gewend en hebben moeite met het vinden van een vrijstaande speler. Al vroeg in de wedstrijd deelt Steven een tikkie uit aan hun spelbepaler. Even ziet het er naar uit dat hij het veld moet ruimen maar strompelend komt hij langzaam weer terug in de wedstrijd. De eerste echte kans is voor ons. Waar wij vooraf dachten dat Bjarne een zeer zware middag zou krijgen tegen de beste verdediger uit de hoofdklasse laat hij zien dat het deze middag andersom zou zijn. Het is Bjarne die zijn directe tegenstander uitspeelt en van rechts de zestien meter binnen dribbelt. Zijn harde wreeftrap kan maar ternauwernood worden gered door de keeper. De eerste waarschuwing is afgegeven. Ook Unitas’30 dringt aan. Via hun watervlugge rechts- en linksbuiten proberen zij de achterlijn te halen en de bal voor te geven of terug te leggen. Tot echt grote kansen komt het niet. Steeds zit er een voet van ons tussen.

Af en toe lijkt het wel of wij tegen twaalf man spelen. De scheidsrechter fluit wel heel erg in het voordeel van de thuisploeg. In een poging tot het wegwerken van de bal bij een genomen hoekschop wordt Jonah hoogspringend bijna door een tegenstander met de schoen tegen het hoofd geraakt. Waar iedereen aan een vrije trap mee dacht gaf de scheidsrechter hem juist tegen. Wellicht was hij nog onder de indruk van de intocht van Sinterklaas waar hij dacht; “ik moet ook een cadeautje weggeven”. En inderdaad een cadeautje werd het! Uit de vrijetrap die in eerste instantie nog werd gered door Melvin kon de rebound worden binnen getikt. Een kater voor ons om op deze manier op achterstand te komen. Wij zetten ons erover heen en kunnen goed mee met Unitas’30. Het is Jonah die aan zijn directe tegenstander ontsnapt en knap de vrijstaande Bjarne weet te bereiken. In een goede aanname weet Bjarne de bal mee naar binnen te nemen. De uitkomende keeper weet hij met een listige, met zijn buitenkant voet gespeelde, draaibal te verschalken. De bal rolt met een curve richting 2e paal binnen. Een terechte 1-1 in de 34e minuut. Niet veel later wordt uit een aanval over rechts een afgemeten voorzet afgeleverd op het hoofd van Olav. Tot veel hilariteit van de bank van Unitas’30, want ik stond al te juichen, gaat de kopbal van Olav via de binnenkant van de paal uit het doel; shit! Dit had echt een bekroning moeten zijn voor ons vertoonde veldspel. Toch is het Unitas’30 die vlak voor rust toeslaat en de 2-1 binnenschiet. Bij het rustsignaal spreken wij de scheidsrechter aan of hij nog meer cadeautjes weg gaat geven deze middag of dat het nu wel genoeg is. Ontdaan staart hij ons aan.

In de rust aangegeven dat wij een goede eerste helft op de mat hebben gelegd. Zo blijven spelen en speelveld compact houden is de boodschap voor de tweede helft. De snelheid van hun buitenspelers is een dodelijk wapen. Hier moeten wij alert op zijn. In de eerste helft hebben Siebe en Tim dit uitstekend gedaan met de rugdekking van Marciano en Eric.

Ook de tweede helft zijn wij aan elkaar gewaagd. Unitas’30 krijgt nu wel meer ruimte om de bal te laten gaan. De onderlinge afstand tussen de linies worden groter. Met deze ruimte weet Unitas’30 wel raad. In de 58e minuut weet hun gelegenheidsspits met een fraaie diagonale schuiver Melvin in de verre hoek te verschalken. 3-1 wedstrijd gespeeld. Niet veel later weer een hoofdrol voor de scheidsrechter. Jonah wordt in de zestien met twee handen naar de grond gewerkt en de Sint laat doorspelen! Nu wordt ons een cadeautje ontnomen. De krachten stromen weg bij ons en Unitas’30 loopt via hun buiten spelers uit naar 4 en 5-1. Na 90 minuten klinkt het laatste fluitsignaal. Wij kunnen terug kijken op een prima gespeelde wedstrijd. Dat Unitas’30 de titelkandidaat nummer één is is duidelijk. Zij pakken vandaag dan ook de eerste periodetitel.

​

Op de terug weg hebben wij nog een bezoek gebracht aan het alom bekende voetbal café de Raayberg in Bergen op Zoom. Daar aangekomen overvallen wij de bediening in de frituur! Kilo’s friet en frikandellen gaan het frituurvet in. Het is even wachten maar dan heb je ook wel wat. In de feestzaal galmen de Tiroler hoempapa hits uit de speakers. Clubs uit Arnemuiden, Kapelle en Serooskerke zijn er ook en maken het feest compleet. Nadat ons vochtpercentage weer op een acceptabel niveau is gebracht reizen wij af naar Middelburg. In de busjes worden nog wat drankjes van sponsor Heineken genuttigd. Om 21.15uur komen wij moe en voldaan aan bij het clubhuis.

Vanaf volgende week volgt er een belangrijke serie wedstrijden voor de winterstop. Achtereenvolgens treffen wij RBC, Roosendaal en Gilze. Tegen deze tegenstanders kunnen wij ons meten of wij nog een rol kunnen gaan spelen in deze competitie. Het is tevens de start van de tweede periode. Wij reken op jullie support volgende week thuis tegen RBC. Aftrap 14.00uur veld 2.