top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Clubicoon Lourier speelt zijn laatste wedstrijd voor ZMJO19-1.

Vandaag nemen wij afscheid van onze clubicoon Koen Lourier. Het talent welk over is gekomen van MZVC speelt vandaag zijn laatste wedstrijd voor ZMJO19-1. In zijn nog prille carrière heeft hij veel respect afgedwongen bij menig directe tegenstander van hem. Zijn postuur heeft vele wenkbrauwen doen fronsen! Zijn tomeloze inzet, FairPlay en drive zullen ons bijblijven. Zo ook de twee eenheid met Eric.  Koen gaat zijn trainers kwaliteiten de komende acht weken inzetten voor de jonge kinderen in Ghana. Wij zullen zijn aanwezigheid en humor zeker gaan missen. Wij wensen jou het allerbeste toe en veel succes op jouw hoogte stage in Ghana.

Vandaag staat de opnieuw te spelen wedstrijd tegen FC Tilburg op het programma. Een wedstrijd die eerder dit seizoen in een 1-1 gelijk spel eindigde waarbij de tegenstander een niet speelgerechtigde speler liet meespelen. In een bezwaar hierop heeft de KNVB beslist dat de wedstrijd opnieuw moest worden gespeeld. Dat ze hier in Tilburg niet zo blij mee waren werd ons duidelijk gemaakt door hun staf #DOESLIEF bij aankomst op het sportcomplex. Jammer dat hun onkunde op ons werd botgevierd en er totaal geen eigen reflectie aanwezig was. Zelfs een bedankje dat wij hen attendeerde dat de bewuste speler ook nu niet mee mocht doen maar wel in de basiself stond werd ons niet in dank afgenomen, in tegen deel zelfs! Gelukkig had deze uitstraling van de staf geen invloed op hun spelers qua negativiteit. Spelers van Tilburg hebben juist deze negativiteit omgezet in een goede dosis strijdlust, zo hoort het ook.

Met enige vertraging wordt de bal uiteindelijk aan het rollen gebracht. Ook nu weer zakt de tegenstander in naar eigen helft en laat het spel aan ons over. Ook net als de vorige keer hebben wij moeite met deze speelwijze. Er is nauwelijks ruimte om te kunnen voetballen. Als verwacht is de drive bij onze tegenstander enorm groot. Bij iedere inspeel pass zitten zij er bovenop. Wij kunnen onze voorhoede nauwelijks bereiken. In de omschakeling is onze tegenstander erg gevaarlijk. In de 17e minuut is daar de eerste grote kans voor Tilburg. Een vrije kopkans van de spits wordt door Melvin met een katachtige reactie tot hoekschop verwerkt. Hier komen wij goed weg. Op de bank kijken wij elkaar aan en zien nu al dat het hem vandaag niet gaat worden. Thijmen last van zijn hamstring wordt in de 23e minuut al vervangen door Bjarne. In de 26e minuut wordt een bal in onze zestien niet goed weggewerkt door Steven en moet hij aan de noodrem trekken. De spits struikelt over zijn been en de scheidsrechter geeft een penalty.  Melvin, in vorm, weet in eerste instantie de goed ingeschoten penalty te keren maar de rebound wordt snoeihard binnen geschoten. 1-0 achter. Wij kunnen geen potten breken en creëren nauwelijks kansen. In de 38e minuut mag de linksbuiten een voorzet geven die bij de tweede paal wordt binnen gekopt. Melvin zat er nog dichtbij maar de bal gaat tegen de netten. De 2-0 vlak voor rust is een mokerslag.

In de rust aangegeven dat wij een onherkenbaar ZM zien. Als het niet voetballend lukt dan maar opportunistischer zijn en het middenveld overslaan en kiezen voor de diepe bal van achteruit op onze spitsen en daar voor de tweede bal gaan. Malik wordt gewisseld voor Jonah. Olav gaat op 10 spelen, Milan naar de spits en Jonah op linksbuiten.

De tweede helft levert hetzelfde spelbeeld op. Tilburg gevaarlijk in de omschakeling en wij hebben moeite om hun verdediging uit elkaar te spelen. Toch komen wij in de 62e minuut terug in de wedstrijd. Door veel hulp van de keeper die een leep balletje van Milan niet onder controle krijgt staat het onverwachts 2-1. Even is daar het geloof weer en wordt onze tegenstander onrustig. Lang duurt het niet want in een omschakel moment is het de snelle linksbuiten van Tilburg  die de bal controleert met zijn arm “ wat achteraf ook door de bewuste speler werd toegegeven” en de 3-1 binnenschiet. Ook wij hebben snel een antwoord in een goede aanval over rechts weet Milan de 3-2 binnen te schieten. De scheidsrechter keurt, na een langdurige discussie met de assistent-scheidsrechter, het doelpunt af! Ook vijf minuten later als Bjarne één tegen één in de zestien meter naar de grond wordt getrokken geeft de leidsman tot ieders verbazing niet thuis en een vrije trap tegen. Vlak voor tijd krijgen wij de vierde tegen en wordt de eindstand op 4-1 bepaald.

Lang op de blaren zitten kunnen wij niet. Midweeks speelt O21 een oefenwedstrijd tegen Kloetinge O21 en zaterdag komt Roosendaal op bezoek. Het verleden wijst uit dat dit altijd leuke wedstrijden zijn. Twee aanvallende ploegen die graag willen voetballen. Aftrap om 14.00uur.