top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Vijf minuten catastrofaal voor ZM19-1.

Na de nederlaag van vorige week thuis tegen Kloetinge is het mooi dat wij nu al weer kunnen voetballen. Je hoopt dan dat een ieder tot op het bot gemotiveerd is om de prestatie van vorige week snel te doen vergeten. Hoe anders zal het deze middag er aan toegaan!

Onze tegenstander van vandaag is FC Tilburg. Zij zijn vorig seizoen op een verdienstelijke vierde plaats geëindigd in de hoofdklasse. Zij arriveren ruim op tijd, in een luxe touingcar, op de Veerse Poort. De spelers aanschouwend zal het wel een lastige pot worden; er zitten een aantal stevige kerels tussen! Afwezigen vandaag; Olav, Milan en Koen alle vanwege blessures.

In de stromende regen beginnen wij aan de warming-up! Het komt met bakken uit de hemel. Het kunstgras is hierdoor erg glad geworden. Iets om tijdens de wedstrijd rekening mee te houden. Terug naar de kleedkamer om droge shirts aan te trekken. Na de pasjescontrole volgt de lange weg naar het kunstgras. Even dwaal ik in mijn gedachte af naar stadion De Koel, de thuishaven van VV Venlo. Ook hier volgt een lange weg van de kleedkamer via de trap naar het veld. Stanley roept nog wat over de cornervlaggen en ik ben weer terug in de werkelijkheid.

Tilburg kiest er voor om eerst met windje mee te spelen en brengen de bal aan het rollen. Het is aftasten van beide kanten. Wij hebben wel balbezit maar kunnen geen kansen creëren. Tilburg is in de omschakeling gevaarlijk met hun snelle rechtsbuiten; Tim heeft veel moeite met hem. Een aantal keer weten wij de Tilburgse voorhoede buitenspel te zetten; Roy doet het meer dan uitstekend als onze assistent scheidsrechter. Ook de scheidsrechter staat steeds op de juiste plaats. De moppers van Tilburg op de leidsman nemen toe! Het is Tilburg die toch de beste kansen krijgt. Een aantal keer komen ze één tegen één te staan tegenover Melvin. Deze weet iedere keer uitstekend zijn doel leeg te houden. Aan de andere kant creëren wij ook een aantal grote kansen, een pracht van een steekbal van Malik zet Milan alleen voor de keeper. Waar Milan dit soort buitenkansjes vaak weet te benutten mist hij nu. Niet veel later eenzelfde kans voor Rafael ook hij faalt. De minuten tikken weg en gaan naar de rust toe. Helaas voor ons verlopen deze minuten desastreus! De rechtsbuiten ontsnapt aan de aandacht van Tim en kan op de achterlijn de bal vrij voor het doel brengen waar iedereen de bal mist is het Dylan die de tot dan toe foutloze Melvin van dichtbij verschalkt! 0-1 het is de 36e minuut. In de daarop volgende minuten is het een doelpunten festijn. Wat wij aan het doen zijn lijkt helemaal nergens op! Wij kijken vooral naar elkaar, grijpen niet in en laten het gebeuren. Wij gaan met een 0-4 stand de rust in. Je weet dan al dat de wedstrijd gespeeld is!

Je kunt twee dingen doen in de rust; helemaal uit je plaat gaan of de rust bewaren! Wij kiezen voor het laatste. Het druk zetten lukt ons niet en besluiten om verder in te zakken en Tilburg op de cirkel op te vangen. Marciano zakt een linie ten koste van Dylan en Gino gaat op mid mid spelen. Voor het overige blijft het elftal in takt. Opdracht met windje mee is om snel te proberen een goal te maken en het geloof weer terug te krijgen.

Ook in de tweede helft zijn de weergoden ons niet gezind. Het blijft regenen! Toch hulde aan de supporters die de moed hebben verzameld om naar ons te komen kijken. Het spelbeeld is niet veel anders dan in de eerste helft. Ook nu laten wij weer veel ruimte aan onze tegenstander om te voetballen. Ook het inzakken lukt ons niet echt. Het is Tilburg die de kansen creëert. Vooral over onze linkerkant komt hun rechtsbuiten vaak gevaarlijk door. Max komt voor Tim, Siebe gaat naar linksachter en Max naar rechtsachter. Koud in het veld geeft Max een breedte pass op Melvin. De bal heeft geen snelheid en de spits zegt dankjewel, onderschept de bal en schiet beheerst de

0-5 binnen. Drie minuten later, het is dan de 60e minuut is de 0-6 een feit! Wij brengen Jonah en Bjarne voor Rafael en Milan. Ook Tilburg gaat wisselen. Zowel ZM als Tilburg vinden het wel genoeg zo en de wedstrijd kabbelt naar het einde. Af en toe zien wij nog combinaties waar wij vorig seizoen zo mee verwent waren! Tot nu toe nog een zeldzaamheidje. De centrale verdediger van Tilburg heeft vlak voor tijd onze enige treffer op zijn schoen. Hij weet een voorzet te toucheren en daarmee verschalkt hij tergend langzaam zijn eigen goalie. Gelukkig de nul is van het scorebord.  De goed leidende scheidsrechter fluit niet veel later voor het einde.

De kop is eraf. Wij hebben kennis kunnen maken met het niveau van de hoofdklasse. De spreekwoordelijke koude douche hebben wij twee keer gehad, één vanuit de hemel de ander van FC Tilburg. Veel tijd hebben wij niet om te werken aan herstel. Volgende week wacht alweer de volgende tegenstander. Wij gaan op bezoek bij Steenbergen. Het is duidelijk dat daar uit een ander vaatje getapt moet worden dan de afgelopen twee wedstrijden. Met Feyenoord te spreken is het tijd voor “geen woorden maar daden”. Laat onze voeten spreken in plaats van onze monden!