Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Zes- punten weekend; lang geleden!

IMG_8137.JPG

Dit weekend stonden twee top wedstrijden voor ons op het programma; zaterdag RoosendaalJO19-1 - ZMJO19-1 en op zondag in de Kuip; Feyenoord - PSV. Wat hebben die twee wedstrijden met elkaar te maken denkt u nu als trouwe lezer van dit verslag! Ik zal het direct verklappen; de teams die na 90 minuten voetbal met de drie punten stonden hebben beide op kracht, inzet en passie de wedstrijd naar zich toe getrokken. Voor Feyenoord is dit niet zo bijzonder maar voor ZeelandiaMiddelburg is dit een unicum!

Na een goede serie wedstrijden in de hoofdklasse stond er dit weekend een voor ons oude bekende op het programma. Het hoog geplaatste Roosendaal is de zoveelste Brabantse ploeg die wij tegen komen in de hoofdklasse. Roosendaal is een ploeg die ons wel ligt. Wij zijn de angstgegner van Roosendaal. Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd gestaakt na een 3-1 voorsprong, het restant werd uitgespeeld en het werd uiteindelijk nog 6-1 en in de uitwedstrijd werd een 3-1 voorsprong 10 minuten voor tijd nog uit handen gegeven naar een 3-3 gelijkspel.

​

Vandaag reizen wij af zonder de geblesseerde Jonah. Hij kwam vorige week thuis tegen RBC lelijk ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Gelukkig is de breuk dusdanig dat Jonah niet geopereerd hoeft te worden. Wij wensen hem een voorspoedig herstel. Ook Olav ontbreekt vandaag, tijdens de CIOS games heeft hij over zijn gehele been brandwonden waardoor hij niet kan spelen.

​

Het is guur, waait hard en het regent als wij op het sportpark Hulsdonk arriveren. Zo zie je maar dat het qua weer niet alleen op de Veerse Poort kan spoken maar ook in Brabant. Wij mogen vandaag op het nieuw aangelegde kunstgrasveld spelen; het hoofdveld. Gelukkig voor onze trouwe supporters kunnen ze gebruik maken van de tribune. Je merkt aan alles dat de scheidsrechter van vandaag, een jonkie, er erg veel zin in heeft. Hij verzoekt ons om de assistent scheidsrechter precies acht minuten voor de wedstrijd bij hem langs te laten komen en introduceert een echte quiz tijdens de pasjescontrole in de warming-up. Hij noemt het rugnummer en onze spelers moeten raden welke naam daarbij hoort! Een moeilijke opgave omdat wij nagenoeg nooit met dezelfde rugnummers spelen. Melvin onze keeper had het goed; “nummer 1”.

​

Omdat de wedstrijd voor ons uitliep stonden wij vijf minuten later aan de aftrap! Wij trappen af en beginnen met windje tegen. Roosendaal zet gelijk druk en de wind helpt daar enorm bij. Toch komen wij met goed voetbal eronder uit. In de negende minuut is het Milan die zijn directe tegenstander onder druk zet; de keeper van Roosendaal raapt de bal op die toch echt van een voet van zijn teamgenoot kwam! De scheidsrechter wuift het weg. Roosendaal is vooral gevaarlijk uit standaard situaties; corners en vrije trappen. Wij zijn aan elkaar gewaagd. Het voordeel van windje mee wordt niet echt uitgebuit door Roosendaal; inspeelpasses zijn vaak veel te hard wat voor ons makkelijk te verdedigen is. Toch is het Roosendaal die de score opent. Een niet goed verwerkte bal door Siebe komt voor de voeten van hun beste speler. Met een prachtig afstand schot weet hij Melvin, van ca 20 meter te passeren. Het is inmiddels de 27e minuut, 1-0 achter. Kijken hoe wij deze tegenslag verwerken als team. Wij blijven in de wedstrijd en creëren ook mogelijkheden. In de omschakeling is het Siebe die Milan op eigen helft aanspeelt. Milan neemt de bal aan en versnelt zoals ik dat alleen Usain Bolt dat heb zien doen in zijn glorie tijd. Zijn directe tegenstander ziet alleen zijn voetzolen nog. Dreigend gaat hij de zestien meter in en zijn perfecte voorzet krult hij richting de instormende Thijmen en deze schiet de bal fraai tegen de touwen! Een aanval uit het boekje/training. Wat een beauty; 1-1 in de 37e minuut. Opdracht voor ons is om met deze stand de rust in te gaan. Roosendaal blijft aandringen en komt een aantal keer dicht bij Melvin. Het ontbreekt hen aan de laatste juiste pass of Melvin is een sta in de weg. Wij kunnen inderdaad gaan rusten met een 1-1 gelijkspel. Straks met de wind in onze rug moeten wij dit beter benutten dan Roosendaal dat heeft gedaan.

​

Dit keer hebben wij een lange rust. Een nieuwe regel in het voetbal is dat de lichten eerst aan moeten voordat je het veld op mag. De app om het licht aan te doen haperde even maar toch uiteindelijk gaan de lichten aan en mogen wij de catacomben alsnog verlaten. Het weer is nog steeds guur en de wind hebben wij nu in onze rug. Daar waar onze trouwe ouders nog lekker aan de gluhwein in de kantine zaten brachten de boys de bal aan het rollen voor de tweede helft. Voordat wij überhaupt in de dug-out konden plaats nemen is het wederom onze razendsnelle Milan die de keeper weet te omspelen en Malik in stelling brengt voor zijn eerste van het seizoen en wat voor één. Voor onze ouders jammer dat ze de tweede goal miste! Maar het stond toch echt op het scorebord: 1-2.

Wij blijven domineren en weten uitstekend gebruik te maken van de wind waar Roosendaal dat de eerste helft niet lukte. In de 59e minuut wordt de nummer twee van Roosendaal door de scheidsrechter behoedt voor zijn tweede gele kaart. Een grove overtreding van achter op Thijmen wordt slechts bestraft met een vermaning. De VAR had wellicht rood ingefluisterd. Het is wel het sein voor ons om het ook over die boeg te gooien. De korte mouwen worden nog verder opgestroopt en er ontstaat een titanen strijd waarin wij nu eens de boventoon voeren.

​

Ik zie Tim nog een stevige tackle inzetten die gelukkig niet vol op zijn tegenstander is, op het middenveld zijn het Koen, Steven en Malik die het de tegenstander niet makkelijk maken en achterin is het Marciano als sluitpost die alle ballen onderschept. Kortom het elftal staat als een huis en geeft niks meer weg. Het Roosendaalse publiek heeft het niet meer en onze Roy moet het ontgelden langs de lijn. Ook hij blijft stoïcijns. In de 73e minuut weer een pracht van een aanval. De ongrijpbare Thijmen ontsnapt weer eens aan zijn directe tegenstander en is niet meer in te halen. Uit zijn ooghoeken heeft hij de allang vrijlopende Milan gezien en weet hem met een perfecte voorzet te bereiken. En ja hoor daar is weer eens een fraai doelpunt van Milan. De goalgetter is back! Hij weet de wedstrijd op slot te gooien; 1-3 met nog 17 minuten te spelen. Roosendaal gaat alles op alles spelen en kiezen massaal de aanval. In een scrimmage voor het doel bij Melvin krijgt hij een rake kopstoot uitgedeeld van de net binnen de lijnen gebrachte rechtsbuiten. Het is een kort optreden de scheidsrechter toont hem de rode kaart.

Inmiddels zijn Dylan, Max en Rafael binnen de lijnen gebracht, waarbij Milan een publiekswissel kreeg voor zijn fantastische optreden deze middag; twee assists en een doelpunt. Het stormt nog even richting ons doel maar het netje weet Roosendaal niet meer te vinden. Na 93 minuten is daar het eindsignaal. Wat een mooie overwinning vandaag tegen een goede tegenstander. De carnaval hits in de super gezellige kantine klinken als muziek in de oren!

​

De terugweg hebben wij in een recordtijd afgelegd. Helaas nog te traag want terug in het clubhuis waren onze vrienden van ZM762 al richting huis. Teleurgesteld zijn wij ook maar naar huis gegaan. Volgende week beter zeggen wij dan maar. Dan is de jaarlijkse barbecue van JO19-1. Het beloofd weer een spektakel te worden met DJ Steven, de loszittende heupen van Matthijs, de bakkwaliteiten van Jordi en de zangkwaliteiten van de jongens.

​

Volgende week is het alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Ook nu weer een Brabantse tegenstander. Het in bloedvorm verkerende Gilze komt op bezoek op de Veerse Poort. Wij hebben allebei evenveel punten dus beloofd het een spektakelstuk te worden. Midweeks is er ook nog de O21 wedstrijd waarin; Milan Jansen van Galen, Dylan Broerse en Siebe Ingelse hun opwachting maken. Succes boys!

Kom ons zaterdag aanmoedigen in onze laatste thuiswedstrijd. Alvast bedankt en tot zaterdag.