Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

De nummer één van Middelburg

Na twee competitiewedstrijden staat er vandaag een vriendschappelijk potje tegen FC Dauwendaele op het programma. Nou ja vriendschappelijk? Het verleden wijst uit dat deze confrontaties tussen beide teams erg leven, immers er staat natuurlijk wel wat op het spel. Wie mag zich na vanmiddag kronen tot de beste ploeg van Middelburg. Al weken leeft deze derby onder de jongens. Wie mag tegen wie staan? Voorkeuren worden doorgespeeld aan de trainers en of zij hiermee rekening willen houden in de opstelling.

Het is een stralende dag met een mooi zonnetje en nagenoeg geen wind. Wij spelen op het hybride veld. Het ligt er bijna net zo goed bij als onze trainingsvelden. In de warming-up zien wij de bal alle kanten op stuiteren. Dit is niet echt in ons voordeel als je de voetballende ploeg bent. Wij missen vandaag een hele reeks aan spelers; Eric in Parijs, Steven op de latten in Oostenrijk, Olav in Leiden op zoek naar een vervolgstudie en Rafael aan het werk. Wij hebben twaalf spelers en twee keepers. Hiermee gaan wij hopelijk de klus klaren.

Bij de tegenstander zien wij vele spelers met een Zeelandia verleden. De opvallendste is Gino die begin van dit seizoen nog deel uit maakte van ons keurkorps. De jongens kennen elkaar door en door en reken maar dat beide teams niet willen verliezen. Dit moet je immers de komende weken op school nog vaak horen; “wij zijn de beste van Middelburg”! De scheidsrechter geeft tijdens de warming-up nog wat instructies aan ons; geen commentaar op de leiding, zware tackles is wisselen en het k-woord is douchen. Dit beloofd wat, wij gaan het mee maken. In de laatste minuut van de warming-up, het mooiste moment van de dag, deelt trainer Jordi nog een panna uit aan Malik (Koekkoek). Onze middag kan niet meer stuk :-)

Onder het genot van het zonnetje en de vele toeschouwers van beide teams brengt Majid de bal aan het rollen. Wij zijn amper drie minuten bezig als Thijmen de eerste bal binnen prikt. Scheidsrechter heeft een overtreding gezien en keurt hem af. Amper een paar minuten later heeft Bjarne een pracht van een voorzet op zijn schoen. Zijn uitdraaiende voorzet vanaf rechts wordt door de inkomende Majid perfect tegen de touwen gekopt 0-1. Nee helaas ook nu heeft de scheidsrechter een overtreding gezien; een duwfout van Majid. Wij blijven op 0-0 waar het eigenlijk al binnen vijf minuten 0-2 had moeten zijn “waar is de VAR als je hem nodig hebt”. Wij zijn de bovenliggende ploeg en proberen ondanks het slecht bespeelbare veld toch tikki taka te spelen. Dauwendaele daarentegen gaan stevig de duels in en veelal over het randje. Gelukkig leidt dit vooralsnog niet tot blessures. In de 10e minuut is het weer Bjarne die op stoomt aan de rechterkant. Zijn voorzet wordt in één keer uit de lucht geplukt en snoeihard binnen geschoten door Thijmen; “wat een beauty” ze staan nog te klappen denk ik! De verdiende voorsprong is daar. Dauwendaele is gevaarlijk in de omschakeling via hun snelle spits. Echte kansen geven wij niet weg.  Wij creëren kansen maar het vizier staat nog niet op scherp.

In een snelle uitbraak van Dauwendaele mag Marc te Kiefte  één op één op Melvin af en zoals wij Melvin kennen komt hij nu ook als winnaar uit de strijd. Hier komen wij goed weg. Het is inmiddels al weer de 27e minuut als Bjarne zijn directe tegenstander weer te slim af is. Bjarne omspeelt hem en het enige wat rest is hem onderuit maaien hetgeen ook gebeurde; strafschop! Ja hoor de scheidsrechter geeft hem ook! Dylan eist zoals afgesproken de bal op. Met een geplaatste bal in de rechter beneden hoek schiet hij beheerst de 0-2 binnen. Dauwendaele doet er nog een schepje bovenop en gaat nog feller spelen. De scheidsrechter heeft er zijn handen aan vol. Het is Dylan met een geweldige uithaal die onze Jonah velt. Daar waar de bal richting de kruising zou gaan kwam deze volop het hoofd van Jonah; knock-out 10 tellen! Gelukkig kan Jonah door. We gaan richting de rust als de scheidsrechter een handsbal ziet van Koen op onze zestien meter. Koen en iedereen is verontwaardigd, de bal kwam op de schouder. Het is een cadeautje van de scheids op een zeer mooi plekje. Marc gaat achter de bal staan en weet dit cadeautje op een fraaie manier uit te pakken.  Wij gaan aan de ranja met een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft neemt Rensley de plek onder de lat over van Melvin. Van onze kant is het onzuiver waardoor Dauwendaele meer in de wedstrijd komt en wij voor het eerst wat terug gedrongen worden. Tot echte kansen komt het niet. Ook wij creëren niet zoveel. Het is af en toe  onvriendelijk in het veld en de scheids lijk het spoor bijster. Malik komt erin en Majid krijgt rust. Malik brengt weer gif in de ploeg en het begint weer te lopen. Thijmen en Bjarne zijn een plaag voor hun directe tegenstanders. De ene na de andere actie wordt uit de hoge hoed getoverd. Bjarne geeft het sein dat hij moe is gestreden en ook Rensley geeft aan dat hij niet verder kan. Melvin en Majid komen weer binnen de lijnen. Het is nog 15 minuten spelen. Tim heeft een prachtige solo op links waar hij vier spelers het bos instuurt. Zijn sublieme steekpass zet Malik één op één voor de keeper. Helaas gaat de kans verloren en sterft deze mooie aanval in schoonheid. De volgende actie is voor Majid ook hij soleert tussen drie spelers door en goed zijn lichaam gebruikend komt hij ook één op één tegenover de keeper. Majid komt als winnaar uit de bus en schiet gemakkelijk de 1-3 binnen. Het is de 86e minuut. Twee minuten voor het einde is het slotakkoord wederom voor Majid. Uit een goed genomen hoekschop van Thijmen kopt Majid de bal snoeihard tegen de touwen. Zijn tweede, eigenlijk zijn derde, deze middag. De wedstrijdbal is te lelijk om mee naar huis te nemen, andere keer beter! Daar klinkt het eindsignaal.

Een terechte overwinning deze middag. Onze jongens kunnen met een gerust hart naar school deze week. De capuchons kunnen naar beneden blijven! Het is nu weer twee weken wachten voor wij weer een competitiewedstrijd  spelen. Het is een belangrijke voor de tweede periode, uit naar DSE60. In de tussentijd is het wachten op de uitspraak van de KNVB over de gespeelde wedstrijd tegen Tilburg. Jordi en onze fotograaf Lisa gaan scouten in Argentinië. Hopelijk komen zij terug met een kleine Messi.