top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

De bus geparkeerd rond de zestien meter!

Na een rommelige winterstop staat vandaag de eerste returnwedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma. Gelukkig hebben wij naar aanloop van deze wedstrijd nog drie oefenwedstrijden kunnen spelen. De trainingsarbeid laat te wensen over mede door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken en de staat van de trainingsvelden. Kortom iedere winterstop hetzelfde liedje! Wanneer besluit de KNVB nou eindelijk eens om januari en februari als  voetbal loze maanden te beschouwen en het spelletje te spelen in de    maanden wanneer het voorjaars zonnetje zijn intrede doet!

Wij reizen vandaag af naar Tilburg om tegen de lokale FC Tilburg te voetballen. FC Tilburg is een fusie vereniging die op 1 juli 2017 tot stand is gekomen tussen Longa, NOAD en RKTVV Wilhelmina. De eerste competitiewedstrijd werd kansloos verloren. Met 1-6 werden wij thuis afgedroogd. Een competitie start die je niet wilt hebben! Nu 11 wedstrijden verder zijn wij benieuwd of wij gegroeid en opgewassen zijn tegen dit FC Tilburg. Waar onze selectie bestaat uit twee keepers en 16 spelers is het vandaag erg uitgedund. Wegens blessures en de griep vertrekken wij vandaag met twee keepers en 11 spelers.

​

Met Melvin als navigator voor de twee busjes uit vertrekken wij richting Tilburg. In een record tijd arriveren wij al om 13.30uur in Tilburg. Naast Majid is een tweede Verstappen binnen de selectie geboren! In de kantine geen carnavals muziek wat ons toch wel een beetje teleurstelt. Het hoofdveld ziet er prima uit. Het is een zogenaamd hybride veld een mix tussen gras en kunstgras. Ruim op tijd kunnen wij aan de warming-up beginnen. Een praatje met de trainer van de tegenstander leert ons dat ook zij een aantal spelers missen. Hun beste speler gaat met het eerste mee morgen zei hij. “Jullie zijn aardig in vorm gaf hij aan”, gelet op onze laatste serie wedstrijden klopt dit ook wel.

Als beide teams hun spelers van de dag in de KNVB app hebben doorgezet zien wij dat FC Tilburg vermoedelijk met een uitgesloten speler binnen de lijnen gaat startten. Om dit aan te kaarten wordt even contact gelegd met Marina, wedstrijdsecretariaat van ZM. Het advies is om het te melden bij de scheidsrechter en onder protest te spelen. Waar wij tevergeefs op de scheidsrechter wachten voor de pasjes controle om het dan aan te kaarten laat de leidsman verstek gaan. Er vindt geen controle plaats, een beetje vreemd!

Om 14.45 uur wordt de bal aan het rollen gebracht. De intentie van FC Tilburg is vanaf minuut één duidelijk zichtbaar. Zij parkeren de spreekwoordelijke bus op hun zestien meter. Het gehele elftal zakt in en laat ons het spel maken. Wij krijgen heel veel ruimte om op te bouwen en het balbezit wordt aan ons gelaten. Ook wij hebben het, net als de grote drie in de eredivisie, moeilijk  om de muur te slechten. Het baltempo ligt te laag en de  creativiteit ontbreekt. Echte grote kansen worden er niet gecreëerd. Ook FC Tilburg is niet in staat om het ons moeilijk te maken. Op de bank stellen wij ons de vraag of je bij deze speelwijze wel plezier kan hebben in het voetbal? De wedstrijd kabbelt voort naar het rustsignaal. Ondanks dat het een faire wedstrijd is is de scheidsrechter de enige die echt op valt binnen de lijnen en de aandacht krijgt. Hij strooit met gele kaarten daar waar een verhelderend gesprekje met spelers op zijn plaats was geweest. We eindigen de eerste helft met vier gele kaarten!

In de rust ben ik naar de scheidsrechter toegegaan en gevraagd naar het opstellen van een uitgesloten speler. Hij gaf aan hier niets aan te kunnen doen en dat wij het maar bij de KNVB aanhangig moesten maken! Op de tribune zat een waarnemer en hij gaf aan dat de scheidsrechter er idd niets aan kon doen en dat de spreekwoordelijk bal bij de KNVB moest worden gelegd.

De tweede helft weer hetzelfde spelbeeld als uit de eerste; FC Tilburg ver ingezakt en loerend op de counter. In de 55e minuut is het na balverlies op het middenveld dat Marciano aan de noodrem moest trekken. Waar wij op de bank aan rood denken toont de scheidsrechter een gele kaart! Hier komen wij goed weg. De vrije trap die volgt, de eerste echte kans voor FC Tilburg, wordt feilloos binnen geschoten en laat Melvin kansloos: 1-0. Wij zetten nog meer aan maar de geparkeerde bus is moeilijk te bespelen. Siebe komt voor de geblesseerde Malik. Dylan gaat op mid mid spelen. Vanaf dat moment creëren we meer kansen. Thijmen is dichtbij een doelpunt. Een bal uit de lucht volleert hij in één keer op doel. Jammer voor ons weet de keeper zijn vuisten tegen de bal aan  te krijgen. De druk wordt opgevoerd en voor ons is het oppassen in de omschakeling. Ook Marciano gaat naar voren spelen waardoor het achterin één op één komt te staan. FC Tilburg wordt nog verder naar achteren gedrukt en onze drie verdedigers; Siebe, Eric en Tim doen het uitstekend als FC Tilburg dreigend wordt. Zij komen steeds als winnaar uit de duels! De tijd tikt weg. Het is al de 88e minuut als in en scrimmage voor het doel ons goudhaantje Milan als laatste de bal weet te toucheren. Tergend langzaam gaat de bal over de doellijn, of toch niet? De scheidsrechter staat goed en kent het doelpunt toe. De verdiende gelijkmaker staat op het scorebord en dat zonder doellijntechnologie. Niet veel later krijgt Steven zijn tweede gele kaart van deze middag te zien en komen wij met tien man te spelen. Ook nu zijn wij nog de bovenliggende partij. Tot kansen komt het niet meer.

De scheidsrechter houdt het na negen gele kaarten voor gezien en fluit voor het einde van de wedstrijd. De trainer van de tegenstander weigert hij een hand te geven na enige woordenwisseling!

Wij kunnen met één punt terug naar Middelburg. Ons eerste gelijkspel in de hoofdklasse. Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd kunnen wij zien dat wij een groei hebben doorgemaakt. Jammer dat wij vandaag niet met de drie punten naar huis kunnen gaan. Wel een compliment aan de groep dat zij er in zijn blijven geloven op een goed resultaat. Of deze wedstrijd ook zo de boeken in zal gaan of dat hij overgespeeld moet worden is aan de KNVB. Volgende week wacht thuis de wedstrijd tegen Steenbergen. Aftrap om 14.00uur. Kom ons aanmoedigen. Tot zaterdag.