top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Witte zakdoekjes voor even weer terug in de broekzakken!

Na een valse start in de competitie, verlies van FC Tilburg en Steenbergen met een doelsaldo van 15 tegen en 1 voor, dan weet je als trainers dat het gemor gaat beginnen. Menig eredivisie trainer staat dan al op non-actief. Telefoontjes vanuit het hoofdbestuur zijn de eerste tekenen aan de wand. In de wandelgangen ging zelfs het gerucht dat good old Frans Bremerkamp het al heeft op gegeven en de Jumbo verkiest boven een wedstrijd van JO19-1. Midweeks  goede gesprekken gevoerd met de spelers en richting bepaald voor de rest van het seizoen! Gaat dit zijn vruchten afwerpen?

Vandaag staat de eerste Zeeuwse derby op het programma. MZC’11 uit Zierikzee komt op bezoek op de Veerse Poort. Het is al een zeer beladen duel zo vroeg in het seizoen. Ook MZC’11 heeft een valse start met twee verlies duels. Door beide ploegen moet er gewonnen worden om aansluiting te houden met de grote middenmoot. De eerste teleurstelling moeten wij al snel verwerken; daar waar wij er van uitgingen dat wij op veld twee  mochten spelen, spatte die droom snel uiteen! Marina en Stanley hadden de opdracht gekregen dat de meiden O17-1 voorrang hebben op het vlaggenschip van de jeugd! Jammer hoor, onze vaste supporters konden dus niet van hun geliefde terras naar ons kijken en waren even de weg kwijt!

Vandaag is sinds lange tijd Olav weer terug bij de wedstrijdselectie en mag hij direct zijn kunsten laten zien in de basis. Afwezig zijn Koen, Milan.C en Jonah. Voor de rest een compleet fitte selectie. In de warming-up is daar de tweede tegenslag. Gino voelt zich niet lekker en haakt ziek af. Het veld drie ziet er goed uit alleen het gras is net iets te lang waardoor de bal stropt. De shirts lijken wel heel erg op elkaar maar de leidsman vindt het geen probleem. Om 14.00uur brengen wij de bal aan het rollen; de streekderby is begonnen. Het is nog maar de derde minuut als de keeper van MZC’11 een afstandsschot van Steven loslaat en Olav er als de kippen bij is 1-0; wat een droomstart. Wij zijn de bovenliggende partij en trekken het spel naar ons toe. MZC’11 is gevaarlijk in de omschakeling met hun snelle buitenspelers. Het zijn Eric en Siebe die ze goed uit de wedstrijd houden. Wij verzuimen om snel afstand te nemen en missen een aantal niet te missen kansen. Het is inmiddels de 19e minuut als wij een vrije trap net buiten de zestien meter krijgen! Onze Steven weet meestal wel raad met dit soort buitenkansjes! Hij weet de bal in de verre hoek te krullen waar wederom de keeper er niet echt goed uitziet: 2-0.

Wij blijven druk zetten op MZC’11 het elftal staat als een huis. Het is de 33e minuut als Malik, een zeer grote plaag voor onze tegenstander, Milan vrij voor de keeper zet en ja daar is de eerste competitie treffer van Milan. De ban is gebroken zo ook MZC’11. Eén minuut later is het Thijmen die aan zijn directe tegenstander ontsnapt en met een diagonaal schot voor de 4-0 zorgt. Weer één minuut later is het weer Thijmen die het op zijn heupen krijgt. Zijn voorzet weet de vrijstaande Bjarne te bereiken die beheerst de 5-0 binnen prikt. In alle euforie is het MZC’11 die over de rechterkant aan onze aandacht ontsnapt. Rensley hanteert de noodrem en torpedeert zijn tegenstander. Scheidsrechter wijst naar de stip, waar de overtreding er toch echt buiten was! Op appel van onze assistent scheidsrechter Roy herziet de scheidsrechter zijn beslissing en geeft een vrije trap. Veel spelers van MZC’11 vragen om een rode kaart en die wordt na lange bedenktijd ook gegeven.  Milan is het haasje en wordt gewisseld voor Melvin. De nog te nemen vrije trap wordt laag in de verre hoek binnen geschoten. Wij gaan met een 5-1 aan de ranja.

In de rust aangegeven dat MZC’11 de tweede helft gas zal geven om snel te willen scoren. Dus de opdracht is om eerste tien minuten goed door te komen. Door de rode kaart gaan wij 1:4:3:2 spelen. Olav schuift door naar de voorhoede, Dylan op mid mid en Tim komt erin voor de goed spelende Bjarne.

Het is inderdaad MZC’11 die de eerste grote kans na rust krijgt maar Melvin redt uitstekend. In de 48e minuut is het een prachtige voorzet van Thijmen op het hoofd van Olav wat de 6-1 betekend. Het is niet aan het spel te zien dat wij met een man minder spelen. In tegendeel wij hebben meer balbezit en komen er steeds gevaarlijk uit. Het is Melvin die in de omschakeling Thijmen weet te bereiken. Alleen voor de keeper weet Thijmen de bal beheerst binnen te schieten; 55e minuut 7-1. Één minuut later is het weer Malik die Olav weet diep te sturen. Oog in oog met de keeper schiet Olav zijn derde binnen van deze middag; een onvervalste hattrick?

Met 8-1 op het scorebord zakt de moed in de schoenen bij onze tegenstander. Max komt voor Siebe en Rafael lost Olav af. Wij hebben honger naar meer en blijven gaan. Een tergende Rafael wordt door, alweer, Malik bedient en zorgt met een rolletje onder de keeper door voor de 9-1. In de 78e minuut doet MZC’11 nog wat terug. Hun razendsnelle rechtsbuiten schiet de 9-2 binnen. De kers op de taart is voor Rafael. Na een mooie solo, komend van rechts naar binnen weet hij de eindstand op 10-2 te brengen.

Na twee forse nederlagen is dit het enige antwoord wat wij konden geven,  een overwinning waarop niets valt af te dingen. Wij hebben onze voeten laten spreken. Het enige medicijn tegen twee nederlagen op rij. Ook vorig seizoen was de ommekeer thuis tegen MZC’11. Laten wij hopen dat het nu ook zo is. De witte zakdoekjes kunnen weer even terug in de broekzakken. De derde helft mochten wij wel op het terras tegenaan veld 2 afwerken. Onder het genot van een sapje en een snackje blikken wij alvast vooruit naar volgend weekend. Waar wij op bezoek gaan bij promovendus Gudok uit Tilburg. Even nagenieten van dit weekend om vervolgens vanaf maandag de focus op Gudok te zetten.