top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Bekertoernooi update: Matig Zeelandia Middelburg heeft het knap lastig tegen Kapelle!

Vandaag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Wij gaan naar Kapelle om tegen de plaatselijke JO19-1 te spelen. Wij hebben onze eerste bekerwedstrijd tegen VCK gewonnen en Kapelle heeft zijn eerste bekerwedstrijd verloren van Kloetinge. Van Kapelle is weinig bekend onze scout wist te vertellen dat zij vorig seizoen op een verdienstelijke derde plaats in de eerste klasse zijn geëindigd, zij op de counter spelen en een snelle linksbuiten hebben.

Onze brede selectie dunde erg uit voor deze zaterdag; Koen, Olav en Milan C. haakte midweeks af door blessures en Marciano en Ibrahim maakten hun opwachting in ZM762. Voor de staf was het een moeilijke puzzel voor deze middag om alle stukjes op de juiste plaats te leggen. Zeker toen op het tijdstip van verzamelen ook Tim nog spoorloos was. Met twee keepers en 12 spelers reizen wij, met ‘Rien van A naar B’ voorop en zonder Tim,  af naar Kapelle. Het is erg druk op de A58. Na het mooie Goes komen wij ruim op tijd aan in Kapelle.

Het is alweer maanden geleden maar vandaag spelen wij eindelijk weer eens op echt gras. In Kapelle hebben ze een agrariër die af en toe de velden nat houdt. Het gras is wat aan de hoge kant wat maakt dat de bal niet zo’n hoge snelheid heeft. Tijdens de warming-up een app van Tim; hij had de verkeerde weekbrief gelezen en zodoende was hij te laat bij het clubhuis van ZM. Toch, dankzij zijn fijne moeder Cynthia,  arriveerde Tim nog voor het eerste fluitsignaal op het sportcomplex van Kapelle.

Om 12.45 uur brengt Kapelle de bal aan het rollen. Wij zijn nog niet wakker of Kapelle creëert al zijn eerste grote kans! Gelukkig is het vizier van de Kapelle spits ook nog niet op scherp en wordt deze kans om zeep geholpen. De eerste waarschuwing is daar. Wij komen niet in de wedstrijd, weinig beweging zonder bal, slordige passes en veel balverlies. Het is ZM dat Kapelle in het zadel helpt. In de vierde minuut is het wel raak. Kapelle komt op een 1-0 voorsprong. Het zal nu alleen maar moeilijker worden. Kapelle zal zich nog meer ingraven en ons het spel laten maken en loeren op de counter. Wij komen niet aan voetballen toe en kunnen geen vuist maken wat natuurlijk ook de verdienste is van Kapelle. Met een pracht van een steekbal van Malik op Rafael kan deze alleen op de keeper af gaan. Wat de gelijkmaker had moeten zijn lukt Rafael niet en helpt de kans om zeep. Dan nog één hoogtepunt in de eerste helft. Van een meter of dertig volleert Milan de bal in één keer uit de lucht keihard op de dwarsligger! De scheids maakt na 45 minuten een einde aan een beschamende eerste helft van onze kant.

In de rust de spreekwoordelijk puntjes op de i gezet en aangegeven dat we de eerste helft maar snel moeten vergeten. Melvin komt in de ploeg voor Rensley en Tim komt achterin te spelen zodat Steven terug op het middenveld komt te staan. Thijmen komt eruit en Jonah gaat op zijn plaats, linksvoor, spelen.

De tweede helft brengen wij de bal aan het rollen. Er zit meer beleving in en Kapelle wordt op eigen helft terug gedrongen. De druk op hun achterhoede wordt steeds groter. Sporadisch komen zij er nog uit. Er is veel dreiging van de opkomende Tim over links. Wij creëren kansen maar de bal gaat er niet in; Milan van dichtbij op de lat en een schot van Malik strandt in een wir war van benen. Wij brengen aanvaller Bjarne voor onze middenvelder Gino en gaan nog aanvallender spelen. Wij lopen tegen een muur van Kapelle spelers te voetballen. Nog maar koud in het veld begint Bjarne aan een onnavolgbare actie op rechts. Na twee tegenstanders te hebben uitgespeeld weet hij met een slim pasje Rafael te bereiken. Rafael weet tot ieders opluchting de bal tegen het netje te plaatsen. De dan verdiende gelijkmaker is een feit: 1-1. We tellen de 61e minuut.  In bijna dezelfde minuut is het Kapelle die alleen voor Melvin opduiken. Gelukkig mist hun inzet ons doel en rolt de bal net  naast de paal. De druk neemt toe en de batterij van Kapelle loopt snel leeg. Wij krijgen veel corners en vrije trappen die wel gevaarlijk zijn maar iedere keer net de goal mist.

De klok telt af, de factor tijd gaat ook een rol spelen. Het is inmiddels al de 82e minuut als een afgeslagen bal door Dylan opzij wordt gelegd op Steven. Met een geplaatste schuiver van ca twintig meter weet hij de bal aan de goede kant van de paal binnen te schieten! De bevrijdende goal is daar 1-2! Door een blessure komt Kapelle met tien man te staan omdat zij al hun wissels hebben gebruikt. In de 84 minuut de zoveelste hoekschop. Rafael weet de bal strak voor te geven en Milan, hoog boven zijn tegenstander zwevend, kopt de bal fraai binnen; 1-3 wedstrijd gespeeld. Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde.

Vandaag hebben we na een matige eerste helft toch na een redelijke tweede helft een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-3 overwinning. Er is nog werk aan de winkel voordat de competitie begint. Volgende week komt derde divisionist Kloetinge naar de Veerse Poort. Ook zij hebben hun twee wedstrijden gewonnen. Kloetinge heeft een beter doelsaldo en heeft dus genoeg aan een gelijkspel. Wij moeten gaan voor de winst om de knock-outfase te bereiken. Aftrap zaterdag 13.30 uur op veld zes.