top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

VOAB een maatje te groot.

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen VOAB op het programma. VOAB de degradant vorig seizoen uit de vierde divisie is goed aan de competitie begonnen. Met één gelijk spel en drie overwinningen roeren zij zich in de top van de hoofdklasse. Wij hebben na twee grote nederlagen en twee overwinningen weer wat zelf vertrouwen kunnen tanken. Wij moeten top zijn vandaag om een resultaat te kunnen boeken. Op Milan Coppoolse na is de selectie compleet en fit. Dit houdt in dat wij 18 selectie spelers hebben. Gino en Majid krijgen vrijaf dit weekend.

VOAB arriveert ruim op tijd, in een schitterende JUMBO touringcar, op de Veerse Poort. Het tweede veld ligt er perfect bij. Gras kort gemaaid en door de vele regen is het een snel speelveld. Stanley en Marina hebben perfect geregeld dat wij in kleedkamer negen mogen omkleden. Het is de ruimte waar normaliter ons vlaggenschip zich in huisvest. Kortom alles is tot in de puntjes geregeld om een goede prestatie neer te zetten. Ook hulde aan Henk Rijsdijk  die er voor gezorgd heeft dat onze vaste vlagger ook in de clubkleding van ZM langs de lijn kan rennen.

Onder leiding van de heer Willeboordse mogen wij om 14.00 uur de bal aan het rollen brengen. Vanaf de aftrap laat VOAB zien waarom zij zo hoog staan. Het hele elftal is in beweging en wij hebben moeite met de lopende mensen vanaf achteruit en op het middenveld. Wij worden terug gedrongen op onze eigen helft. Het is nog maar de derde minuut als VOAB de bal van rechts voor het doel slingert. Melvin en Siebe kijken de bal na en bij de tweede paal zegt de linksvoor dankjewel en prikt de bal binnen. Dit is een start waarvoor je vooraf hebt gezegd dat je dit niet wilt! 0-1 achter en nauwelijks aan de bal geweest. Dit beloofd niet veel goeds en helpt de tegenstander in het zadel. Ook de minuten erna blijft VOAB aandringen. Het lijkt erop dat wij overal op het veld een mannetje te kort komen. Tactisch staan wij niet goed en kunnen het spel niet naar ons toe trekken. Het is in de dertiende minuut als de spits van VOAB tussen twee man in wordt diep gestuurd. Oog in oog met Melvin weet hij koelbloedig af te ronden 0-2. Wij hebben hier nog geen kans tegenover weten te zetten. Niet veel later wordt er nog een bal op de lat gekopt en komen wij goed weg. Het spel komt wat meer in evenwicht en wij komen sporadisch voor hun goal. Het is Thijmen die een grote kans niet weet te benutten; jammer want dit had de aansluitingstreffer kunnen zijn. VOAB blijft gevaarlijk en de bovenliggende ploeg. In de 38e minuut is het een snel opgezette aanval over onze rechterkant, Siebe wordt omspeelt en de perfecte voorzet wordt door hun spits binnen getikt; 0-3 einde wedstrijd. Drie minuten later wordt de knock-out uitgedeeld. Met 0-4 kunnen wij de kleedkamer opzoeken.

In de  rust aangegeven dat wij tegen een zeer goede ploeg spelen en de bal aan VOAB moeten laten. Het vroeg druk zetten lukte ons niet in de eerste helft. Wij gaan iets meer inzakken en wachten op de verkeerde inspeelpas. Koen en Dylan maken plaats voor Malik en Bjarne. Wij komen beter in de wedstrijd en hebben nu ook meer rust aan de bal. Toch is het VOAB die in de omschakeling toeslaat. Het is de 50e minuut als wij op 0-5 achterstand komen. Daarna  gaat ook VOAB wisselen. Het spel komt in evenwicht en wij krijgen een aantal goede mogelijkheden. De sterke keeper van VOAB weet achtereenvolgens; Thijmen, Malik, Olav en Bjarne van een treffer af te houden. Aan de andere kant weet Melvin nog met een katachtige reactie de bal uit de bovenhoek te tikken. Tien minuten voor tijd is er een schandalige overtreding op Thijmen waar donker rood op zijn plaats was geweest deelde de scheidsrechter een gele uit. Hij stond er te ver vanaf was zijn verontschuldiging. Thijmen kon niet meer verder spelen en wij hadden onze wissels op gebruikt. De laatste tien minuten gaan wij met tien man verder. Wij houden stand en weten nog wat kansjes te creëren. Na exact 90 minuten is daar het eindsignaal.

Vandaag hebben wij van een sterke tegenstander verloren. Na een matige eerste helft hebben wij in de tweede helft wel laten zien wat wij kunnen. Volgende week gaan wij naar HVV’24, één van de drie Zeeuwse ploegen in de hoofdklasse. Zij staan één punt boven ons.  Wij zullen dan weer de mouwen moeten opstropen voor een goed resultaat. Wij gaan ervoor.

Tot zaterdag in het bourgondische Hulst waar het goed toeven is!