top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Drie keer succesvol in achtervolging

Vandaag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Het altijd lastige Steenbergen komt op visite. In het begin van de competitie werden wij nog getrakteerd op een 9-0 nederlaag in Steenbergen (schaamrood op onze kaken)! Inmiddels zijn wij 11 competitiewedstrijden verder en zijn wij benieuwd of wij meer tegenstand kunnen bieden. Steenbergen staat op een achtste plaats met 15 punten en wij staan op een derde plaats met 19 punten. Doelstelling is om de punten in Middelburg te houden en mee te blijven doen in de tweede periode.

Vandaag kunnen wij na lange tijd van afwezigheid eindelijk weer eens een beroep doen op Olav en ook Jonah is terug van een sleutelbeenbreuk. Bjarne is ook weer van de partij na een lange griepperiode. Omdat de wedstrijd voor ons enorm uitloopt starten wij om 14.30 uur in plaats van 14.00 uur. In de stralende zon op het terras kunnen wij daardoor de tweede helft van JO17-1 nog kijken. Wij zien ons “oude” junior Quinten, nu spelend bij FC Dauwendaele na een mooie solo, prachtig de winnende binnen schieten!“goede opleiding genoten bij ZM zeggen wij tegen elkaar”!  Van Rémy horen wij dat Max het erg naar zijn zin heeft in het verre Oostenrijk. Vanuit hier de groeten van de spelersgroep! Joost zou ook nog bij ons aanschuiven vanmiddag. De trainer laat weten dat hij ziekjes is en zodoende komt Manuel in zijn plaats.

Vandaag mogen wij gebruik maken van de “meisjes kleedkamer”, deze kleedkamer is van alle gemakken voorzien; passpiegel en föhn. Onze jongens zijn lyrisch. Onze dank en vooral van de jongens gaat uit naar Stanley en Marina. Wij kiezen er vandaag voor om weer eens op het kunstgras te spelen. De grasmat van veld 2 is dusdanig gehavend dat hier geen mooie pot voetbal op mogelijk is vandaar onze keuze.

Als wij naar het kunstgras lopen voor de warming-up zien wij dat Steenbergen al aan zijn warming-up is begonnen. Wij tellen 11 spelers waaronder één keeper.  De trainer geeft later aan dat zij inderdaad maar met 11 spelers zijn afgereisd. Twee spelers zijn geschorst. Onder het genot van een stralend zonnetje en ongeveer 15 graden beginnen wij ook aan onze warming-up. De spelers lopen er relaxed bij en wij zien geen gespannen koppies. Niet veel later meld de bij ons welbekende scheidsrechter Wouter Stenhuis zich. Hij is niet in zijn hum omdat wij een half uur later aan de aftrap staan! Wij vragen aan hem om zijn kaarten op zak te houden deze middag en zeker voor Malik want hij staat op scherp! Omdat onze vaste vlagger Roy geblesseerd is, Majid verhuisverplichtingen heeft en wij ‘s-morgenvroeg een afmelding kregen van DJ hebben wij halsoverkop Daley nog kunnen charteren om te vlaggen. Van hieruit dank!

Om 14.30 uur brengt Steenbergen de bal aan het rollen. Vanaf minuut één laten zij zien waarvoor zij naar het verre Middelburg zijn gekomen. Ze zetten direct druk en zitten er bovenop. Wij zijn verrast en niet bij de les. Het is Steenbergen die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt. Een voorzet wordt niet goed door Melvin onder controle gebracht en de spits van Steenbergen is er als de kippen bij en legt de bal bij de 2e paal binnen. Het is nog maar de tweede minuut als wij op achterstand komen. Wij moeten in de achtervolging. Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Siebe onderschept de bal op het middenveld door voor zijn man te komen. Met een mooie diepe bal weet hij Milan te bereiken. Deze weet oog in oog met de keeper zijn rust te bewaren en de bal beheerst in het doel te prikken. Na drie minuten spelen zijn wij weer in evenwicht. Nu is Steenbergen even de weg kwijt! Wij zijn slordig in de passing en daardoor gaat het spel op en neer. Steenbergen is erg fel en schuwen de duels niet. Zij zijn een aantal keer gevaarlijk met hun verre ingooi van hun rechtsback Job, het zijn veredelde corners! De achterste linie van Steenbergen is kwetsbaar. Toch maken wij hier te weinig gebruik van. Wij kunnen onze voorhoede nauwelijks in stelling brengen. Dit is ook de verdienste van onze tegenstander. In een goede aanval van Steenbergen is het Siebe die onze eigen keeper uit de wedstrijd knikkert! In een ongelukkige botsing bezorgt hij Melvin een ijsbeentje op het bovenbeen. Einde wedstrijd voor Melvin. Rensley vervangt hem. Het is een kwartier voor rust. Niet veel later gaat Marciano in de fout. Hij schat een diepe bal niet goed in en de spits van Steenbergen kan alleen op Rensley af. Rensley is kansloos en kan voor de eerste keer in het net vissen deze middag. Het is de 36e minuut en weer kijken wij tegen een achterstand aan; 1:2. Opnieuw moeten wij in de achtervolging. Tot aan de rust zijn beide teams in evenwicht. Toch zien wij de krachten en energie van Steenbergen langzaam wegvloeien. Met een 1-2 achterstand zoeken wij de kleedkamers op.

In de rust aangegeven dat wij sneller onze voorhoede moeten zoeken omdat dat hun minst goede linie is en daar onze kansen liggen. Ook moeten de duels steviger aangegaan worden! Steenbergen komt steeds als winnaar uit de duels en ook de tweede bal was vaak voor hun. Wij beginnen met dezelfde spelers op Rensley na aan de tweede helft.

​

Ook nu geeft Steenbergen vanaf minuut één volop druk. Wij krijgen maar geen grip op hun spel. Op een paar hachelijke momenten na met Rensley in een hoofdrol weten wij met kunst en vliegwerk overeind te blijven. Ook Marciano heeft vandaag zijn dag niet. Daar waar hij normaliter de rots in de branding is lijkt hij nu onzeker. In de 63e minuut brengen wij Rafael voor Thijmen en Jonah komt voor Malik. De opdracht voor Jonah is om meer rust en meer voetbal te brengen op het middenveld. Al vrij snel laat Jonah zien dat hij de opdracht heeft begrepen. Er komt meer voetbal in het team. Via een vlotte aanval via Jonah en Milan wordt Olav in stelling gebracht. Twee minuten na de wissels weet Olav de bal binnen te schieten. Wij tellen de 65e minuut met 2-2 op het scorebord. Terwijl ik de stand op mijn telefoon net heb aangepast is het alweer raak aan de andere kant. In plaats van naar voren stappen blijft Marciano staan en daardoor heeft de speler van Steenbergen net voldoende ruimte om de bal op doel te plaatsen. De bal rolt vlak, aan de voor ons verleerde kant van de paal, binnen en laat Rensley kansloos. Voor de derde keer deze middag kunnen wij in de achtervolging om de 2-3 weg te werken. Een echte domper! Wij hadden het gevoel na de 2-2 dat wij de wedstrijd in handen hadden. Marciano wordt gewisseld en Bjarne wordt gebracht. Wij gaan met vier voorin spelen. Milan en Olav in het centrum en Bjarne en Rafael op de flanken. Achterin staat het één op één met Siebe,  Eric en Tim. Steenbergen loert op de counter en zijn dichtbij een goal als hun rechterspits snoeihard op de paal schiet. Wij worden sterker en drukken Steenbergen terug op hun 16 meter. Spelers van Steenbergen vragen aan hun trainer hoe ons te bespelen? De tijd tikt in het voordeel van Steenbergen weg. Zouden wij het voor een derde keer kunnen flikken om van een achterstand terug te komen? Het is de 83e minuut als Jonah op de rechterkant aan een solo begint. Slalommend, zijn handelsmerk, weet hij de zestienmeter binnen te komen. Zijn voorzet wordt op miraculeuze wijze door Rafael stijf in de rechterbovenhoek binnen geprikt. Jawel voor de derde keer weten wij een achterstand te boven te komen. Wij overleggen op de bank; zetten wij door of zijn wij tevreden met een gelijkspel! Wij kiezen voor het laatste. Milan wordt gewisseld en Manuel komt in zijn plaats op het middenveld en Dylan gaat centraal achterin spelen. Het spel golft op en neer in de resterende minuten. Het is Rensley die het  in de laatste minuut nog extra en onnodig spannend maakt. Ver uit zijn doel komend speelt hij de bal precies in de voeten van een middenvelder van Steenbergen. Deze ziet een leeg doel en legt aan voor een boogbal. Rensley op dat moment terug sprintend naar zijn eigen goal weet de bal ternauwernood voor de doellijn uit de lucht te vangen. Het is tevens het laatste moment van de wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter fluit na 93 minuten voor het einde.

Als je na drie keer op achterstand komend toch weer weet terug te komen zegt dat ook wel iets over de mentale weerbaarheid van de ploeg. Ondanks dat wij niet goed hebben gespeeld kunnen wij trots zijn op deze groep. Ook complimenten aan Steenbergen die er met elf man ook een echte mannen wedstrijd van hebben gemaakt. Mooi om te zien hoe twee ploegen er een echte wedstrijd van hebben gemaakt en voor de winst zijn gegaan. Het was een faire wedstrijd waar spelers respect voor elkaar hadden. Een mooi affiche voor het moderne voetbal.

De derde helft hebben wij als vanouds gevierd. Jammer dat de groep ouders kleiner aan het worden is!  Complimenten gekregen van onze vaste en “oude” supporters garde en ook Tips en Trics van  Liplijn.  Nu breekt er jammer genoeg weer een periode aan van geen competitievoetbal. Zaterdag oefenen wij tegen Dauwendaele en op 9 maart aanstaande staat de uitwedstrijd tegen DSE 60 op het programma. In de tussen liggende periode hopen wij op een beslissing vanuit Zeist over de gespeelde wedstrijd tegen Tilburg. Blijf onze jongens volgen zeker nu het zonnetje gaat schijnen. Tot volgende week.