Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

Windkracht negen, volle bak vooruit!

4a34cf5b-f504-4123-b57b-f57c524f39bf.JPG

Vandaag staat er een belangrijk duel op het programma in de race om de tweede periode titel,  nu de KNVB heeft beslist dat de wedstrijd tegen FC Tilburg moet worden overgespeeld. Het puntje wat wij toen in de dying seconds mee naar Middelburg namen is inmiddels gecorrigeerd in de ranglijst. Wij strijden met Unitas’30, heeft de eerste periode en met VOAB voor een plaats in de nacompetitie. Willen wij blijven meedoen moet er vandaag gewonnen worden van DSE’60 uit Etten Leur.

De thuiswedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 6-2. Het was de wedstrijd van Olav waar hij er vier maakte. DSE’60 toen de ploeg in vorm en wij op zoek naar onze vorm. Inmiddels is het omgedraaid; DSE’60 moet naar onderen kijken en wij kijken naar boven. Het lijkt wel op de Eredivisie; Unitas’30 en VOAB de ongenaakbare nummer één en twee en daaronder vijf ploegen die strijden om plaats nummer drie! Omdat DSE’60 een fysiek sterke ploeg heeft hebben wij onze trainingsweek hierop afgestemd. Maandag samen getraind met Zaterdag ZM672 in de kleine ruimte 8 tegen 8 en op de woensdag met Zondag 2 een 4 tegen 4 toernooi en een grote partij. Dat het er stevig aan toeging en de vonken er vanaf vlogen bleek wel toen er twee spelers vroegtijdig de kleedkamer moesten opzoeken vanwege een dikke enkel!

Fysiek moet het vandaag dus goed komen. Vanwege vakantie tijd, vertrek en blessures is de selectie aardig uitgedund. Midweeks net voor het einde van de transfermarkt is ook nog onze Pinto nr.7 terug gehaald op zijn oude getrouwe nest DwO’15. Over de hoogte van de transfersom gaan verschillende geruchten. Wij wensen hem alle succes toe als “koning assist” bij zijn volgende carrière stap. Onze selectie is aangevuld met Joost Meier uit JO17-1 en M. Verstappen. Zo kunnen wij met een gerust hart afreizen naar Etten-Leur. Het complex van DSE’60 ligt pal naast het complex van Internos waar in het verleden vele duels op het scherpst van de snede zijn uitgevochten.

In de bestuurskamer wordt ik netjes ontvangen. Onze tegenstander geeft ook aan met de naweeën van het carnaval te maken te hebben. Zij hebben acht zieken en moeten daardoor vier O17-1 spelers invliegen die al een wedstrijd hebben gespeeld. Wij spelen op kunstgras. Het veld is super hard en glad. De omstandigheden waren verre van ideaal dus. Omdat de wedstrijd voor ons uitliep hadden wij een warming-up van ca drie kwartier! Als dat maar goed komt dacht ik. Eerst nog wat kleine doeltjes van het veld verwijderen, de gebruikelijke pasjes controle en het handen schudden! Om 14.45 uur staan 22 speler aan de aftrap. Nu dacht ik dat het alleen op de Veerse Poort kan stormen maar hier in Etten-Leur is het ook niet voor de poes. Het waait zo hard dat onze goed gevulde dug-out met Rens en Rien het zelfs dreigde te begeven!

Met windje tegen beginnen wij aan de wedstrijd. De intentie van onze tegenstander is direct duidelijk; met zijn allen inzakken op eigen helft en loeren op de counter. “De bus parkeren” waar hebben wij dat meer mee gemaakt dit seizoen? Onze grootste tegenstander vandaag is niet DSE’60 maar de wind. Het devies is om de bal laag te houden. Alle hoge ballen gaan alle kanten op en zijn niet in te schatten waar ze terecht komen. De uittrappen van de keeper halen met gemak de 16 meter van Melvin. Na 11 minuten spelen wordt de spits van DSE’60 al naar de kant gehaald en niet veel later ook al de tweede wissel; hun centrale verdediger. Dat gaat snel zeggen wij tegen elkaar op de bank. Wij hebben moeite om door hun verdediging te komen en als dat al lukt staat iedere keer hun keeper in de weg! Verdedigend wordt er niks weggegeven. Bjarne wisselt van kant met Dylan en gaat naar linksbuiten. Niet veel later is het Bjarne die zijn directe tegenstander uitkapt en dreigend de zestienmeter binnen dribbelt. De centrale verdediger dreigt ook omspeelt te worden en haalt Bjarne onderuit. Scheidsrechter twijfelt geen moment en geeft een strafschop. Dylan gaat achter de bal staan! Het kost al heel veel moeite om de bal stil te leggen met deze wind. Net als tegen Dauwendaele schuift Dylan de bal beheerst in de rechter beneden hoek.  Keeper kansloos! 0-1 en 28 minuten gespeeld. Een terechte voorsprong. Voor rust ook al de derde wissel van DSE’60. Voetballen lukt gewoonweg niet met deze storm. Nog één perfecte aanval uit het boekje in de slotminuut. De opkomende Siebe op rechts levert een perfect door de wind gedragen voorzet af op de inlopende Malik. Hoe hij dat deed weet ik niet maar de perfect genomen kopbal van Malik verdwijnt in het mandje. 0-2 net voor het rustsignaal is de genadeklap voor onze tegenstander. Wedstrijd gespeeld zeker straks met windje mee in de tweede helft.

In de rust aangegeven dat wij toch moeten proberen te voetballen, niet de lange bal hanteren en de bal vooral laag te houden. Ook rekening houden met de balsnelheid. De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste. DSE’60 zakt in en laat het spel aan ons. Wij creëren wat kansjes maar komen niet voorbij hun sluitpost. Ook DSE’60 weet geen kansen te creëren. Er komt wat nonchalance in ons spel oftewel gemakzucht waardoor DSE’60 er af en toe nog in geloofd. Joost wordt gebracht voor Malik en Max.V. voor Milan. Beide moeten morgen nog een keer aan de bak met het tweede. Dylan gaat op mid-mid spelen. Joost is direct al dreigend en met zijn snelheid troeft hij eenvoudig zijn directe tegenstander af. Met nog een kwartier speeltijd is het Bjarne die van links naar binnen komt en met een perfecte, Berghuis actie, indraaiende bal de keeper toch nog laat vissen. Een prima goal. Een minuut later is er weer een grote kans en weer Bjarne in een hoofdrol. Op links omspeelt hij twee tegenstanders in plaats van de bal terugspelen op M. Verstappen of Dylan krult hij de bal oog in oog met de keeper voorlangs. De laatste actie van de wedstrijd is voor Melvin. De enige bal tussen de palen van deze middag weet hij met een katachtige reactie uit de kruising te slaan.

Gelet op de weersomstandigheden was het niet mogelijk om vandaag goed te kunnen voetballen. Ook hulde aan Matthijs die vandaag de vlag hanteerde. Het belangrijkste zijn de drie punten. ‘s Avonds bij Studio Sport zien wij dat concurrent voor de tweede periode VOAB heeft verloren van Unitas’30. Dit is gunstig voor ons. Met nog twee wedstrijden in de tweede periode tegen Unitas’30 en Tilburg hebben wij één overwinning nodig om de periode te pakken of over te nemen van Unitas’30, winnaar van de eerste periode! Zaterdag spelen wij thuis tegen de aanstaande kampioen van de hoofdklasse Unitas’30. Wij gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen!