top of page

Wedstrijdverslagen

Krantenkoppen & Verhalen

FairPlay- cup in Goes

Na twee overwinningen op rij is er dit weekend even geen competitievoetbal. Het is dan jammer dat je de flow waarin het team zit niet kan doorzetten in de competitie. Het biedt wel de mogelijkheid om de spelers die minder minuten maken aan het werk te zien. En je kunt nog eens bepaalde koppels samen testen. Het is ook de week van de herfstvakantie waardoor wij een aantal spelers missen. Afwezig vandaag: Koen, Milan, Jonah, Marciano en Olav.

Midweeks veel contacten gelegd met diverse verenigingen om tegen te oefenen. Na Dauwendaele en Arnemuiden was het eindelijk raak; Goes wilde graag tegen ons oefenen. Om pupillen tijd 09.20 uur verzamelen wij zodat wij om 11.15uur aan de aftrap konden staan in Goes. Onderweg naar Goes werden wij voorbij gescheurd door Majid Verstappen in zijn zilvergrijze bolide. Op het sportcomplex bij Goes is het de trainer die als een volleerd rally rijder het fietspad, de zand-en grasbak foutloos neemt om de auto vervolgens netjes te parkeren op het Schenge.

Het Goese sportpark ziet er als een plaatje uit. Het hoofdveld is het podium waar onze spelers hun kunsten mogen vertonen horen wij. De dauw hangt laag boven het veld, het zonnetje weerspiegeld in het laag gemaaide gras en de geur is fantastisch. Kortom alle ingrediënten om er een leuke pot van te maken.

Omdat de scheidsrechter van vandaag, Jacob Quinten, nog een wedstrijd na ons moest fluiten begonnen wij iets eerder aan de wedstrijd. Onze gelegenheid spits van vandaag Majid brengt de bal aan het rollen. Beide  teams tasten elkaar in de beginfase met respect af. Het is even wennen voor ons omdat Goes met twee spitsen speelt. Het spel golft op en neer en aan beide kanten worden kleine kansjes afgedwongen. Het is aan ons spel te zien dat een aantal jongens laat in hun mandje lagen. Veel slordige pasen in de voeten van de tegenstander, duels die niet gewonnen worden kortom de juiste spirit ontbreekt. Goes komt steeds beter in de wedstrijd. Toch is het Majid die op formidabele wijze de wedstrijd weet open te breken. Na een fantastische opening van Bjarne op Majid weet deze met een prachtige volley in de verre hoek binnen te schieten. 0-1 we tellen inmiddels al de 31e minuut. Wij kunnen niet echt doordrukken en Goes blijft aandringen en is op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er ook. Na simpel balverlies in onze verdediging weet Goes wel raad met dit presentje. Rensley wordt in de korte hoek gepasseerd 1-1 in de 41e minuut.

In de rust wordt het elftal op vier plaatsen gewijzigd; Melvin komt voor Rensley, Milan voor Majid, Siebe voor Gino en Thijmen voor Rafael. Siebe gaat voor de verdediging spelen op hun nummer 10. Wij krijgen meer grip op Goes en dringen hun terug op hun eigen helft. Toch blijven zij gevaarlijk in de omschakeling. Met een prachtige steekbal van Siebe mag Milan alleen op de keeper afgaan. Oog in oog met de keeper komt deze laatste als winnaar uit de bus. Het blijft dus 1-1. Aan de andere kant is het de spits van Goes die in de omschakeling de bal snoeihard op de dwarsligger uiteen ziet spatten. Ook Melvin weet ons tot twee keer toe met een katachtige reactie in de wedstrijd te houden. Het kan alle kanten op vanmiddag. Het is inmiddels al de 81e minuut als, wie anders dan, Steven achter de bal gaat staan om een vrije trap te nemen op ca 35 meter van het vijandige doel. Steven levert een perfect indraaiende bal af bij de tweede paal waarbij Milan de bal nog licht toucheerde en deze binnen gaat: 1-2. Niet veel later in de 85e minuut is het de spits van Goes die de beauty van de dag maakt. Van ca. 25 meter krult hij de bal stijlvol om Melvin heen (publiek staat nog te klappen op de banken)! Het is tevens de eindstand, 2-2, want de goed leidende scheidsrechter fluit te vroeg voor het einde; jammer voor de wisselspeler van Goes die al een minuut of vijf stond te wachten voor een invalbeurt.

Het was vandaag een wedstrijd waarin beide teams aanspraak mogen maken op de fairplaycup. Een uitnodiging om elkaar weer te treffen in de winterstop is al binnen. Volgend weekend zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden als VOAB op bezoek komt. Zij zijn de nummer twee uit de competitie en schuwen het fysieke spel niet. Wij zijn benieuwd wat wij daar tegenover kunnen zetten. Deze week twee keer trainen en midweeks nog een O21 wedstrijd tegen RCSO21 dan zijn we klaar voor de clash.

In tegenstelling tot vorige week konden wij onder het genot van een schitterend zonnetje en een eveneens een schitterende pot voetbal op veld twee tussen MZVC en Spui genieten van een heerlijke derde helft. Jammer dat de keuken al zo vroeg dicht was anders was het echt top geweest.